Napoli želi zvijezdu Mundijala

0

Rukovodstvo Napolija ostvarilo je inicijalne kontakte sa predstavnicima Anžea i Azedina Unahija oko prelaska Marokanca na stadion „Dijego Armando Maradona“.

Jedan od najboljih veznih fudbalera na tek okončanom Svetskom prvenstvu, na kojem je sa svojim Marokom završio kao četvrtoplasirani, meta je mnogobrojnih timova u Evropi.

Anže zadovoljno trlja ruke, jer ih očekuje, vrlo je moguće, rekordna prodaja u istoriji kluba. Francuski prvoligaš traži od 20.000.000 do 25.000.000, pa ko bude konkretniji i brži dobiće izvanrednog vezistu. Njihova najveća prodaja do sada vezuje se za odlazak Džefa Reine-Adelaidea u Olimpik Lion za 25.000.000 i nije nemoguće da se ta cifra „probije“ ukoliko dođe do rata za njegov potpis, a valja podsetiti da su  na stadionu „Rajmond Kopa“ u prethodnim godinama stasavali momci poput Karla Toko Ekambija, Nikolasa Pepea, Rajana Ait Nurija…

No, vratimo se na Unahija. Njegova cena znatno je skočila posle Mundijala, ali Anžeu se ne žuri. Sačekaće i do leta ukoliko bude neophodno, no Napoli je uspostavio prve kontakte, pa bi u januaru mogli da osiguraju njegov potpis. Ideja je da ga ostave u Anžeu do kraja sezone na pozajmici, što francuskom klubu savršeno odgovara.

Ipak, vrlo je zainteresovan i Olimpik Marsej, a za Unahija bi to bila prilika da ostane u zemlji u kojoj se svaki Marokanac oseća komforno jer nema jezičke barijere.

Anže u svojim redovima ima još jednog Marokanca za kog stižu pozivi. U pitanju je Sofijan Bufal čija karijera je imala svoje amplitude, a posle epizode u Sautemptonu smirio se u Anžeu gde igra solidno, no kao i svaki Marokanac, posle Svetskog prvenstva na radarau je mnogih.

 

(sportske.net)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.