Radunović: Đukanović je doveo zemlju u veliku krizu, od prvog momenta jasna je namjera da se onemogući pobjednicima izbora iz avgusta 2020. da preuzmu vlast!

0

Šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović izjavio je tokom rasprave o Predlogu za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povrijedio Ustav da je odluka Đukanovića da ne da mandat Miodragu Lekiću  izazvao domino efekat i doveo Crnu Goru u veliku krizu, koja je u međuvremenu izgubila i funkcionalni Ustavni sud.

On je dodao da je nakon toga Đukanović u svojstvu predsjednika DPS-a onemogućio da se izaberu sudije Ustavnog suda, kako bi produbio krizu u Crnoj Gori.

– Zbog toga smatram da je neophodno da se usvoji ova inicijativa u parlamentu i da se Ustavni sud, čim bude u punom sastavu, izjasni o njoj. Svjestan sam da čim dođe ova inicijativa na red da se o nnoj izjasni ustavni sud, da će isteći mandat predsjedniku, ali je vrlo bitno iz simboiličkih razloga da se vidi da je povrijedio Ustav i da on stoji iza čitave trenutne ustavne krize. Ovo je, ja bih rekao, krivično djelovanje u produženom roku, na različite načine – kazao je Radunović.

Naveo je da je jasna namjera od prvog momenta da se onemogući pobjednicima izbora iz avgusta 2020. da preuzmu vlast i da sve to prati „mašinerija za galamu“ raznih „plaćenih“ analitičara, NVO, stranih političara, što iz regiona što iz EU.

– Klasični plaćenici, na spisku platnom, mjesečnom, koji su ovdje dočekivani kao kraljevi, hoteli su nazivali po njima da bi im ukazali posebnu čast. Sve je rađeno za jednog čovjeka i njegovo društvo. Tako danas imate nekadašnji državni list Pobjedu, koja je prvo upropaštena ekonomski od strane režima, a zatim kupljena od dijela prijatelja Đukanovića i sa autoritetom novina koja izlazi 70 godina brutalno radi za mafijaški režim, koji je bio na vlasti do skoro. Ne samo Pobjeda, ima ih još, ali sam uzeo taj primjer – kazao je Radunović dodao:

– Došlo se u situaciju da svaka „šuša i maruša“, analitičar iz Slovenije i Beograda, da procjenjuje je li većina u parlamentu Crne Gore prekršila Ustav. Nemamo pravo da budemo kukavice, ne smijemo da popustimo, moramo da izaberemo vladu i završimo posao koji je pred nama i za koji smo dobili ovlašćenje od naroda Crne Gore. Hvala svim prijateljima iz inostranstva, vrlo je lako danas povući liniju između onih koji su zaista prijatelji, koji daju savjete i koji nas upozoravaju i onih koji su se brutalno stavili na stranu našeg dojučerašnjeg diktatora – rekao je on.

Zato, kako je dodao, kad dođe mišljenje Venecijanske komisije, koje je vrlo, iz ugla onih prijateljski nastrojenih prema Crnoj Gori, mnogo gore za Đukanovića nego za ovu većinu, sve se okreće naopako jer postoji sistem koji nije demontiran.

– Tu moram da ukažem na Dritana Abazovića, Vladimira Jokovića, da ne pominjem one iz prve vlade koji su bili vrlo nježni u obračunu sa takvim protivnikom. Mi ovdje ne pričamo o protivničkoj stranci u švedskom parlamentu ili luksemburškom, pričamo o mafiokratiji, hobotnici prema kojoj moramo svi zajedno da pokažemo zube – naveo je Radunović.

 

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.