Održana vanredna sjednica Skupštine akcionara EPCG-a: Nastavljaju sa realizacijom razvojnih projekata!

2

U Nikšiću je danas održana XXVI vandredna sjednica Skupštine akcionara EPCG AD Nikšić. Na osnovu utvrđenog dnevnog reda Skupštine, kojom je presjedavao izvršni direktor, Nikola Rovčanin, razmatrane su tri tačke dnevnog reda.

Glasovima većine akcionara usvojene su sve tri tačke dnevnog reda i to:
1. Predlog odluke o smanjenju osnovnog kapitala Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić po osnovu poništenja sopstvenih akcija. Po osnovu poništenja 8.472.481 sopstvenih akcija nominalne vrijednosti 6,5175 € po akciji, osnovni kapital Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić, utvrđen članom 46 Statuta Društva, u iznosu od 769.927.930,0350 €, smanjuje se za 55.219.394,9175 €, i sada iznosi 714.708.535,1175 €.
2. Predlog odluke o izmjenama Statuta Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić i utvrđivanje prečišćenog teksta istog, a u skladu sa izmjenama na polju smanjenja osnovnog kapitala. Osnovni kapital Društva je podijeljen na 109.659.921 akciju.
3. Predlog odluke o odobravanju Ugovora o zajmu u iznosu od 82.000.000 € koji Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić namjerava da potpiše sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) za potrebe finansiranja realizacije projekta VE „Gvozd“. Takođe, odobren je i Predlog odluke o odobravanju Predloga Aneksa 3 Ugovora članova Društva između EPCG i kompanije „Ivicom Holding GmbH“.

U sklopu pripreme za raspravu o tački 3, konstatovano je da je dio manjinskih akcionara, uoči održavanja Skupštine, dostavio pisano obavještenje o namjeri korišćenja prava nesaglasnih akcionara na otkup akcija ukoliko se Skupština afirmativno izjasni o naznačenoj tački.

Čitajući rezultate glasanja za tačku 3 dnevnog reda, predsjedavajući sjednice Skupštine akcionara, izvršni direktor, Nikola Rovčanin, istakao je zadovoljstvo činjenicom da EPCG nastavlja sa realizacijom razvojnih projekata.

„Čestitam svima na na odluci da se sprovede ovaj veoma važan posao za našu kompaniju. Datum za zaključenje Ugovora će se uskoro definisati. To je naša misija, naš plan i naš cilj. Smatram da je ovo jedan veliki doprinos u razvoju naše kompanije te da ćemo kroz dvije godine imati novi energetski objekat, što je važno i sa aspekta aktuelne ekološke rekonstrukcije. Ovo je još jedan u nizu energetskih objekata koje pokrećemo i koje gradimo, što je ogroman napredak, naročito kada se ima u vidu da je EPCG četiri decenije ozbiljno zaostajala u pogledu stvaranja novih kapaciteta. Stoga, ovo što sada radimo treba da služi na ponos i Elektroprivredi i vama kao akcionarima“, rekao je Rovčanin.

2 Comments
  1. Postovanje komentariše

    Elektroprivreda je postala prava evropska kompanija. Primjetna je korporativna kultura, drustvena odgovornost, briga o zaposlenima, a danas vidimo i poštovanje manjinskih prava manjinskih akcionara…

  2. Drobo komentariše

    Tako je. Milutin je to dobro utegao

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.