Nemojte bježati

0

Piše: mr Mitar Radonjić

Samo u Crnoj Gori postoji trend da se putem medija plasiraju informacije i buduće aktivnosti vezane za borbu protiv organizovanih kriminalnih grupa. Paradoks u vidu toga da političari koji u životu veze imali nisu sa bezbjednosnim sektoorm osim što su više puta zaredom gledali film ,,Top gun“ i fanovi su serije ,,Državni službenik“ svakodnevno zasipaju javnost raznoraznim informacijama koje su zbog funkcije uspjeli da dobiju i time kontaminiraju svaku iole ozbiljnu tužilačku istragu. Naime, bezbjednosna kultura ali iznad nje i Zakon nalaže svima koji su u sistemu bezbjednosti da saznanja o budućim aktivnostima tužioca i detaljima istrage drže u tajnosti a ne na sva zvona da prenose okolo i time direktno pomažu pripadnicima OKG-a da sprovedu potrebne aktivnosti u cilju uništavanja dokaza o svojim nezakonitim aktivnostim, eventulno utiču na buduće svjedoke i izmaknu slovu Zakona.

Činjenica je da je naš bezbjednosni sistem tako postavljen da direktno onemogućav sve one koji žele istinski da se bore protiv društvenih anomalija i nezakonitosti a posebno na visokom nivou u istragama koje sprovodi SDT (specijalno državno tužilaštvo ) kroz SPO ( specijalno policijsko odeljenje ). Naime, evidentna je direktna nemogućnost SDT da svoje aktivnosti nesmetano sprovodi jer je jasno da mu nedostaju kadrovai, tehnička oprema, prostorni kapaciteti i svima nama je jasno da nema političke volje za apsolutan obračun sa OKG-ama i nulti stepen tolerancije na te pojave.

Sve u svemu, u dobrom starom maniru ostaje nam i mogućnost koja se u prošlosti pokazala kao vrlo produktivna – ljubazno pismo svim pripadnicima OKG-a prepoznatim SOCTA-om i evo daću i ja lično doprinos na način što ću sačiniti tekst zamolnice pa dako ,,upali“: ,,Poštovani pripadniče/ce OKG, u svijetlu činjenice da smo ograničeni tehnički, prostorno i sa svih drugih aspekata, zamolićemo Vas ljubazno, a do stvaranja uslova da Vas direktno procesuiramo, da ne sprovodite nikakve aktivnosti u cilju sprječavanja tužilaštva i Uprave policije da dokaže Važe nezakonito djelovanje, ne utičete na moguće svjedoke protiv Vas ali i da ne napuštate mjesto boravka, jer kao što vjerovatno znate, o jadu se crnom zabavismo da savatamo i ove te znamo đe su, a kamoli ove za koje nemamo potvrdu lokacije. Sve u svemu, mnogo bi nam pomoglo ako biste Vi sami priznali neka djela pa da ovo polako otršamo, ali ne brinite, nije ovo stanje trajno, samo dok se politička situacija ne stabilizuje i političari zaista ne odluče da pruže adekvatnu podršku. Srdačno Vaš, XY tužilac. P.S. dostaviti arhivi, svim medijima, objaviti na društvene mreže i lično dostaviti svim pripadniima/cama OKG-a u Crnoj Gori.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.