„Dan pobjede“ srpske košarke u Evroligi, i to nije prvi put!

0

Navijači „vječitih“ rivala, Partizana i Crvene zvezde sinoć su se radovali velikim evroligaškim pobjedama svojih timova.

U 15. kolu Evrolige crno-beli su kao gosti savladali ekipu Fenerbahčea sa 73:72 nakon uzbudljive završnice, a pobedu Obradovićevom timu doneo je oporavljeni Aleksa Avramović.

Nedugo zatim veliki trijumf upisala je i Crvena zvezda. Ekipa Duška Ivanović imala je ulogu autsajdera u Pireju protiv Olimpijakosa, ali su crveno-beli predvođeni sjajnim Filipom Petruševim i Lukom Vildozom načinili veliki podvig i slavili sa 90:86.

Ipak, ovo nije prvi put „večitima“ da su se istog dana radovali evroligaškim pobedama.

Bilo je to u sezoni 2013/14 kada je Srbija po prvi put imala dva predstavnika u Evroligi.

U devetom kolu takmičenja po grupama, takav je format bio tada u Evroligi, 12. decembra 2013. godine Partizan i Crvena zvezda ostvarili su pobede.

Zanimljivo, Partizan je baš kao i juče, i tada u gostima pobedio Fenerbahče, rezultat je bio 79:77 za crno-bele, a briljirao je Tarens Kinzi sa 20 poena.

Istog dana Crvena zvezda je u „Pioniru“ bila bolja od španske Laboral Kuče sa 81:65, uz fantastičnu partiju Jake Blažiča koji je postigao 24 poena.

Partizan je u toj sezoni 2013/14 prošao grupu sa tri pobede i plasirao se u Top 16 fazu, dok je Zvezda imala trijumf više, ali nije nastavila takmičenje.

Podsetimo, na klupama naših evroligaša sedeli su Duško Vujošević i Dejan Radonjić.

 

(sportske.net)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.