PROLETERI U SLIM TRENERKAMA

0

Piše: SIBIN

 

Reditelj koji objavljuje kolumne samo zbog novih fotki nastalih tokom gostovanja na tv Gradska, prerasta u lik koji bi se trebao naštampati na bedž ispod parole – IMA NAS.
Dovijek ta poza: zamišljeni pogled, malo u stranu zabačena glava, isfenirana kosica, mnogo (mnogo) pudera.

Koliko taj samo voli gravni grad, Adu Bojanu, sporedni ulaz u CNP, Bokešku, koliko voli Crnu Goru i, naposletku, samog sebe na svakoj slici i u svakoj prilici.
Onaj koji u crvenim convers patikama djeluje iz drugog plana, u pisaniji na temu: oslobodite nas maestra Dimitrija!, usprotivio se i pokušaju da nam Don Žuan u kičastom kabrioletu prodaje pamet sa portala Analitika.

Međutim, viđi vraga… Reditelj se uskurčio, pa digao glas i protiv pesimiste i mizantropa i najduže crnogorske rečenice, te probulaznio kako je protiv „spaljivanja iluzija“, etc.
Budući da novocrnogorac nije biće istine nego iluzije, instinktivno se drži iste. Kao što reditelj, umjesto da se bavi metafizičkim pitanjima, sav se posvetio marketinškim samopromocijama. I, naravno, nezaobilaznim šalovima…

Rez: reditelj očigledno ne konta: revoluciju je podizao Narod, Građane za to boli qrac!  Oni, dakle, građani, gotive dojč i tikete, tzv. „gušteranje“, kako veli sa bine nabijene patetikom glumac koji umalo pa nije definisao šta znači ideologija.

A to je, drugovi & drugarice: Stvar oko koje je nastanje praznina, dočim je ona okolektivljeni fantazam, ili: branjenje svog načina uživanja.
Između uskunog revolucionara u vunenoj potkošulji sa crno bijele fotografije (sa strane užutjele, istačkane tragovima muvljeg izmeta) i onoga koji je maloprije izašao iz salona ljepote, neuporediva je razlika.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.