Gubitnik Ivan Vuković nastavlja da besramno truća o “pučističkom preuzimanju vlasti“ u Podgorici

6

Kada se u izbornoj noći 23. oktobra Ivan Vuković pojavio na bini i priznao poraz svoje liste na lokalnim izborima u Glavnom gradu, i to samo u pratnji “malog od palube“ portparola Nikolića, bilo je jasno da je rasulo u opštinskom odboru DPS-a Podgorica na vrhuncu. BORBA je mjesecima unazad pisala da su u odboru DPS-a Glavnog grada nezadovoljni radom Ivana Vukovića i njegove ekipe, privatizacijom funkcije i udovoljavanjem želja i ispunjavanjem naloga njemu nadređenih tajkuna.

Zbog svega toga, gubitnik Vuković se osmjelio da promijeni pristup “mirne tranzicije“ vlasti i odlučio da uzurpira funkciju gradonačelnika, gazeći sve pravne norme i demokratske principe. Nakon svega što se prethodnih nedjelja dešavalo vezano za konačno proglašenje izbornih rezultata u Glavnom gradu, jasno je da se iza svega kriju sitni politikantski interesi gubitnika Ivana Vukovića, te pokušaj da se klasičnom uzurpacijom vlasti i pravnim nasiljem do sada neviđenim u Crnoj Gori, izbjegne njegovo sklanjanje sa svih partijskih funkcija.

Politički očajnik i gubitnik Vuković je očigledno imao namjeru da su skorije vrijeme naslijedi Đukanovića na čelu stranke, ali ga je debakl u Glavnom gradu 23. oktobra u tim planovima poremetio. Sinoć se na svom tviter nalogu oglasio gubitnik i uzurpator Vuković i reagovao na amandmane na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi koji su podnijeli potpredsjednica Skupštine i funkcionerka Pokreta za promjene (PzP) Branka Bošnjak i poslanici Demokrata Danilo Šaranović i Građanskog pokreta URA Miloš Konatar, kojima bi se konačno stalo na put pravnoj hajdučiji Vukovića i njegove gubitničke DPS ekipe.

“Dok svjedočimo ko zna kojoj po redu kompromitaciji nedostojnog premijera, vladajuća većina je pripremila prijedlog izmjena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi, koji za cilj ima pučističko preuzimanje vlasti u Podgorici kroz raspuštanje legitimnog Parlamenta Glavnog grada“, napisao je ljudski i politički očajnik Vuković.

Vuković priča o raspuštanju legitimnog Parlamenta koji je protivustavno produžio mandat ozvučenom gradonačelniku, a pučizmom naziva konstituisanje vlasti na osnovi jasno iskazane narodne volje 23. oktobra – previše od jednog profesora Fakulteta političkih nauka.

Jedno je sigurno: politička karijera Ivana Vukovića je završena, a građani Podgorice su mu 23. oktobra zadali udarac od kojeg se više nikada neće oporaviti. Ni on, ni njegova lažna stranka, nemaju više šta da traže na političkoj sceni, a vrlo brzo dolazi vrijeme kada će biti ispitani svi njegovi mutni i prljavi poslovi, posebno odnosi sa povlašćenim DPS tajkunima, čije je naloge i želje bespogovorno ispunjavao u prethodne četiri godine.

6 Comments
  1. Dekson komentariše

    Jedini pučista je Ivan Vuković. Vlada bez podrške građana Podgorice i provocira većinu građana Podgorice. Miči se bre sa vlasti uzurpatoru najgore vrste.

    1. Grad komentariše

      Idi jadan više. Šta je ta muka. Kako te nije SRAM i stid

  2. ...? komentariše

    Jeli ovaj čovjek normalan o čemu on priča.
    Narod te ne želi, urazumi se mrčo, gdje ti je ponos, dostojanstvo i moral.
    Kolko god da te neko primorava da to radiš ti budi čovjek i priznaj poraz.
    Ne znam dali imaš porodicu ako imaš nemoj brukat svoje potomke.

  3. Qyu komentariše

    IZVINITE,ZAŠTO VI NJEMU OVO DOZVOLITE ???

  4. Radnik komentariše

    A on je najgori i naj opasni u DPS ono je bila njegova predstava da glumi žrtvu svi su perje u DPS pri Vukovicu

  5. Blaga noć komentariše

    Koji crni profesor? Čovjek se hvali titulom DR evroatlantskih integracija a sa tom mrčenom diplomom je u javnom nastupu na TV pokazao da ne zna ni gdje je sjedište NATO pakta niti da je Belgija članica tog saveza. To je zastiđe i propast, a ne profesor.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.