Lukašenko naredio provjeru snaga za hitno reagovanje

0

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da se ne može isključiti da protiv republike može biti pokrenuta agresija. On je dodao da je zbog toga ranije odlučio da izvrši provjeru snaga za hitno reagovanje.

– Ne možemo da isključimo da protiv naše zemlje može biti pokrenuta agresija. U krajnjem slučaju, ovakvu spremnost vidimo kod naših susjeda. Znamo ko podbada te susjede da stvaraju napetost na našim granicama – rekao je Lukašenko u Minsku na sastanku sa bezbjednjacima, a prenosi „Belta“.

On je podsjetio da je u vezi sa tim prethodno odlučio da se izvrši provjera snaga za hitno reagovanje.

– U našoj vojsci postoje snage za takozvano trenutno reagovanje. Ako se odjednom nešto neočekivano desi, te snage se alarmiraju na određeno vrijeme i upućuju na lokaciju gdje postoji sukob. Donio sam odluku da se sprovede provjera ovih snaga za hitno reagovanje – objasnio je Lukašenko.

Prethodno je predsjednik Bjelorusije Lukašenko izjavio da će Minsk uspjeti da obuzda potencijalnog protivnika u slučaju upotrebe vojne sile protiv Republike. On je dodao da bjeloruske bezbjednosne strukture bilježe porast provokacija kod granica sa Ukrajinom.

 

(sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.