Legendarnom Peleu pogoršano zdravstveno stanje

0

Rak brazilskog velikana Pelea je uznapredovao, saopštila je bolnica u kojoj se leči 82-godišnja fudbalska legenda.

Nekrunisani kralj fudbala i jedini igrač na svijetu koji je tri puta osvajao Svjetsko prvenstvo u bolnici je nešto više od tri nedelje. Njegova ćerka je na društvenim mrežama obavijestila Peleove obožavaoce da će Božić provesti u bolnici.

BBC je preneo saopštenje bolnice „Albert Ajnštajn“ iz Sao Paula u kome se kaže da je kod Pelea došlo do „progresije bolesti raka što zahtijeva veću pažnju u vezi sa bubrežnom i srčanom disfunkcijom“.

Peleu je u septembru 2021. uklonjen tumor iz debelog crijeva i od tada se redovno leči.

– Naš Božić kod kuće je propao. Sa ljekarima smo odlučili da bi, iz raznih razloga, bilo bolje da ostanemo ovde uz svu njegu koju nam ova nova porodica pruža u bolnici Albert Ajnštajn – napisala je Peleova ćerka Keli Nasimento na Instagramu.

Neposredno nakon što je primljen, bolnica u Sao Paulu je saopštila da je Pele „imao dobar odgovor na liječenje respiratornih infekcija“ i dodala da je podvrgnut „ponovnoj procjeni hemoterapije“.

Pele je najbolji strijelac Brazila svih vremena sa 77 golova u 92 utakmice i učestvovao je u osvajanju tri Svjetska prvenstva 1958, 1962. i 1970. godine.

Tokom Svjetskog prvenstva u Kataru fudbaleri brazilske reprezentacije odali su počast Peleu nakon pobjede nad Južnom Korejom na startu nokaut faze. Tada su podigli transparent sa njegovim imenom i slikom.

 

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.