Vašington nastavlja da sipa u Kijevu: Novi paket vojne pomoć uključuje i PVO sistem „Patriot“!

1

Sjedinjene Američke Države donijele su odluku da obezbijede Ukrajini novi paket vojne pomoći, vrijedan 1,85 milijardi dolara, navodi se u saopštenju američkog državnog sekretara Entonija Blinkena.

– Današnja pomoć prvi put uključuje sistem PVO ‘patriot’ – saopštio je Blinken.

Kako je precizirano u dokumentu, jedna milijarda dolara pomoći Ukrajini biće izdvojena preko Stejt departmenta, a 850 miliona dolara preko Pentagona.

Prema rečima državnog sekretara, novi paket uključuje poboljšane mogućnosti protivvazdušne odbrane, kao i kritičnu važnu opremu koju Oružane snage koriste na prvim linijama fronta.

– Tako će ukupan iznos vojne pomoći od dolaska sadašnje administracije na vlast iznositi neverovatnih 21,9 milijardi dolara – ​​rekao je Blinken.

Stejt department je pojasnio da će kijevskom režimu biti dodijeljena milijarda preko diplomatskog resora, još 850 miliona preko Pentagona.

Džozef Bajden je u srijedu potpisao memorandum o dodjeli još jednog paketa vojne pomoći Ukrajini.

Najava nove tranše pomoći Kijevu poklopila se sa posjetom Vladimira Zelenskog, koji je doputovao u Vašington 21. decembra kako bi se sastao sa predsjednikom SAD i obratio se u oba doma Kongresa.

(Sputnjik)

1 Comment
  1. CEDO komentariše

    slijepce zar ne vidis da te amerika koristi za rat protiv rusije nasli budalu pa mlate sa njom borice se do poslednjeg ukrainca

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.