Vučić: Bezobrazluk velikih sila je da traže da se Srbi vrate u institucije na Kosovu i Metohiji a da još uvijek nije formirana Zajednica srpskih opština!

1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Azerbejdžana gdje se nalazi u zvaničnoj posjeti. On se osvrnuo na trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji.

„Mi se suočavamo sa velikim bezobrazlukom koji dolazi od velikih sila koje kažu, pa vratite se u institucije – ma nemoj? Pa formirajte vi ZSO, a onda tražite od Srba da to urade“, rekao je Vučić.

On je govorio i o Srbima koje je uhapsila tzv. kosovska policija.

„Da vam ne pričam kroz kakvu dramu prolaze porodice uhapšenih Srba. Šta je uradio Pantić? To govori samo kakav je odnos prema Srbima i Srbiji. Nije apsurdno da budu nečije trupe, ali je apsurdno da budu srpske trupe“, dodao je Vučić.

„Kada vas satjeraju u ćošak nemate šta da izgubite“, dodaje on.

Izuzetna poseta Azerbejdžanu, sa Alijevim otvoreno i prijateljski

Vučić je izjavio na kraju posjete Azerbejdžanu da je za srpsku delegaciju ovo bila izuzetna posjeta te da ih je azerbejdžanski predsjednik Ilhan Alijev dočekao na nevjerovatan način.

Kazao je da je teško pronaći u svojoj zemlji takvog prijatelja sa kojim možete o svemu da pričate otvoreno, kao što je on danas razgovarao sa Alijevim.

Prema njegovim riječima, sa Alijevim je razgovarao o saradnji u oblasti poljoprivrede, energetike, radnih i socijalnih prava, bolje tehničke saradnje.

Naveo je da je u Azerbejdžanu video koliko se ulaže u vojsku, u vojnu industriju.

„Želimo to da radimo zajedno, na osnovu njihovog iskustva. U Azerbejdžanu znaju i kako se ratuje i kako se pobeđuje. Važno je da mnogo toga menjamo i menjaćemo u svojoj vojsci“, kazao je predsednik.

Dodaje da u Vojsci Srbije nema dovoljno specijalnih jedinica i kaže da će se ići na to da ih bude četiri puta više.

Navodi i da će oni imati veća primanja.

„Nastavljamo da radimo na razvoju Srbije, verujem da ćemo moći električnu energiju i gas da dobijemo uz dugoročne ugovore po relativno dobrim cenama“, rekao je Vučić.

Dodaje da će uskoro i azerbejdžanski eksperti doći ponovo u Beograd.

Predsednik je preneo i da očekuje u narednih četiri, pet meseci ponovo predsednika Ilhana Alijeva u Beogradu.

1 Comment
  1. raki komentariše

    Srbija je trenutno u lošoj poziciji što se tiče pregovora, jer smo povedeni prethodnim dešavanjima i nepoštovamnju sporazuma, postali sumnjičavi. Ali je bolje pregovarati nego primenjivati fizičku silu i gubiti ljudske živote.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.