Ključne Putinove poruke sa kolegijuma: Sarmat na borbenom dežurstvu, „Admiral Gorškov“ dežura u januaru, iskustvo Ukrajine i Sirije da budu osnova djelovanja Oružanih snaga Rusije

0

Predsjednik Rusije Vladimir Putin obratio se na završnom kolegijumu Ministarstva odbrane.

Putin je na zasijedanju Kolegijuma Ministarstva odbrane Rusije u proširenom sastavu naveo osnovne tačke daljeg djelovanja ruskih oružanih snaga.

– Rusija će održavati borbenu gotovost i usavršavati svoju nuklearnu trijadu – to je glavni garant njenog suvereniteta. Uskoro će na borbeno dežurstvo biti isporučeni „Sarmati“.

– U januaru će na borbeno dežurstvo biti stavljen brod „Admiral Gorškov“ sa najmodernijim „Cirkonima“.

– Neophodno je razrađivati i koristiti bespilotne letelice u armiji, koje treba da budu angažovane u svim rodovima vojske.

– Iskustvo specijalne vojne operacije, kao i praksa u Siriji, treba da postanu osnova delovanja Oružanih snaga Rusije.

– Borbena dejstva ukazala su na pitanja kojima treba posvetiti posebnu pažnju, pre svega – na komunikaciju, automatizovane sisteme upravljanja vojskom i naoružanjem, taktiku kontrabaterijske borbe.

– Delimična mobilizacija je pokazala da postoje određeni problemi, neophodno je modernizovati sistem vojnih komesarijata.

– Rusija sada ima dovoljno rezervi za vođenje specijalne vojne operacije. Borci se bore isto kao i oni koji su učestvovali u ratu 1812. godine, u Prvom i Drugom svetskom ratu.

– Oficiri i poručnici koji su stekli iskustvo u specijalnoj vojnoj operaciji treba da imaju prednost prilikom imenovanja na nove dužnosti.

– Nikakvih ograničenja u finansiranju vojske nema, država daje sve što je vojsci potrebno.

(Sputnik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.