Nosioci lista na podgoričkim izborima obilježili Dan oslobođenja Podgorice: Niko nema pravo da suspenduje volju građana!

3

Nosilac liste „Evropa sad“ Jakov Milatović,  nosilac liste „Za budućnost Podgorice“ Jelena Borovinić Bojović, nosilac liste Demokratske Crne Gore, Danilo Šaranović i nosilac liste GP URA Luka Rakčević,  odali su počast Danu oslobođenja Podgorice.

Imali smo ogromnu čast da nakon 88 godina od oslobođenja Podgorice se u čast naših slavnih predaka opklonimo pred spomenikom Partizanu borcu na brdu Gorica. Prije 78 godina naši preci su nam ostavili slobodnu zemlju, ali mi smo i nakon toliko godina pristali da se borimo za slobodno društvo i slobodne građane., kazao je Šaranović.

„Najsvježiji primjer da to nije zaista tako jer nemamo građanima slobodnog koji zaista ima pravo, da bira i buda biran. Najsvježiji primjer je Podgproca na kojima nikad ubjedljivije na tim izborima ustanovljena volja građana Podgprice da dođe do suštinskih promjena u Podgorici“, dodao je.

Prema njegovima riječima, bivša vlast ne haje za potrebe građana, a to je da oni što su bili na vlasti budi u opoziciji,

„Ali garantujemo građanima da ćemo naći način da izbornu volju građana pretvorimo u ono što je njihova potreba, da dođe do promjena u glavnom gradu“, poručio je Šaranović.

Rakčević je kazao da svako ko drži Podgoricu, ko je drži kao taoca, prije svega zbog svojih interesa, to znači da prije svega ne voli ovaj grad i misli da to svakim danom pokazuje odlazeći gradonačelnik Ivan Vuković, kojim svakim danom nema ni minimum dostojanstva da se povuče sa svoje funkcije nakon izbornog debakla.

„Mnogo jačima od njega nije polazilo za rukom da to rade u dužem vremenskom periodu i građani su na izborima jasno kazali da žele promjene u Podgorici“, kazao je Rakčević.

On vjeruje da će građani ubrzo dobilti gradsku upravu za koju su glasali na izborima održanim 23.oktobra.

Prema riječima Borovinić Bojović, volja građana je nedvosmisleno jasna i niko nema pravo da suspenduje njihovu volju.

„Ovo je jedna jasna poruka da će njihova biti ispoštovana i da će svakim pokušaj destabilazicije CG biti neuspio pokušaj. Naša jedina vizija jeste demokratska i zaista iskreno i demokratska CG“, poručila je Borovinić Bojović.

Ja mislim da je poruka koju smo željeli da pošaljemo je poruka zajedništva i to je poruka koju ćemo slati u narednom periodu. Želimo da druge političke partije u CG počnu i da uvide našim primjerom da se puno odgovrnije ponašaju kazao je budući gradonačelnik Podgorice Milatović.

„Zaista nam je svima tužno posmatramo da ovakav nedemokratski odnos od DPS-a koja je jasno izgubila vlast u Podgorici i ovo definitvno nije u interesu građana Podgorice i nije dobar primjer svim precima koji su dali živote da bi naše društvo koračalo prema smislenoj budućnosti“, istakao je.

„Poruka zajedništva je jedina koju šaljemo, iako smo predstavnici različitih političkih partija, naš zajednički imenitelj je briga i volja građana i upravo smo danas htjeli da pošaljemo takvu poruku“, poručio je Milatović.

3 Comments
  1. Projekat komentariše

    Zasto prosrpske stranke ne pokupe informacije ko je sve bio prepoznavac po terenu i ne podnese krivicne prijave za dijelo fasizma.
    Zlocinacki poduhvat fasistickog prepoznavanja po terenu u cilju eliminisanja porodica neistomisljenika metodom izgladnjavanja je jedini fasisticki projekat na tlu Evrope jos od Hitlerovog fasizma.

  2. qyu komentariše

    Nema veći budala od vas,Vuković vam uši zavrče a vi tjerate zakon gdje sjede sve DPS-ovac do DPS-ovca.

  3. Plotari komentariše

    Isti su i vukovic i ovi sad i odma ,slusaju babe one su im u dps tako da je ista bagra to sve .

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.