NEPREVARLJIVI ŠAVNIK

0

Piše SIBIN

Prevejani Breht, kao toliko puta, opet biva u pravu kad konstatuje da je – moralnost za one koji imaju sreću da je sebi priušte.

Neće li to reći da su, manje moralni oni koji sebi ne mogu da obezbijede taj luksuz? Kakogod, o moralu se uvijek valja konsultovati sa Ničeom, koji je demistifikovao temelje ljudske moralnosti. Nije isključeno da je moralnost naša želja ali ne baš i realnost našeg ponašanja.

Šavničani su svjesni činjenice da, bez slobode nema ni moralnosti, te da, na tragu toga, ne žele dopustiti da Šavnik prihvati situaciju u kojoj se obrela Podgorica, na čelu sa simulacijom od gradonačelnika.

Vuković Ivan sebi nema potrebu priuštiti ni da bude ličnost. Obratite pažnju kako svi članovi DPS-a pristaju da budu ono što je bio Vujanović Filip: nelegitimni predsjednik, utvara na najvisočijoj funkciji države, sablast i sjen. I to sve zarad potrebe šefa države koji je ujedno i njemu bio više od šefa.

Kako to ipak djeluje fantastično: već u osam ipo, izbori u Šavniku su završeni. Dva glasačka mjesta zatvaraju vrata pred onima koje monitor prepoznaje, ali ne i stanovnik koji je u toj varošici proživio pola vijeka.

Šavničani poručuje: NO PASARAN! Dolazi u obzir samo ono što je legitimno, a ne kao u glavnom gradu koji promoviše neviđenu neligitmnost, u liku Ivana koji i ovog jutra sjedi u fotelji iz kojeg su ga građani nogirali, ne dajući mu glas.

Sve navodi da će Ivan proći kao žute trake na Bulevaru… Jer sebi nije želio priuštiti da bude stvaran, već mu se dopalo da bude dibidus nestvaran, kao što turisti glasači to pokušavaju biti u stvarnom, slobodnom i moralnom Šavniku.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.