Istina u „Profesionalcu“ (tj. „profesionalcima“)

1

Crnogorska javnost ima priliku poslednjih dana da čita „autorske“ tekstove „Profesionalca“ na M portalu, koji je predstavljen kao insajder u bezbednosnom sektoru, tačnije u Agenciji za nacionalnu bezbednost.

Međutim, istina je drugačija. Zapravo, autor je daleko od profesionalca, navodi su daleko od novinarske i svake druge profesionalnosti, a plasirane informacije su u domenu kuloarskih priča i tračeva, koji se koriste u ličnim ratovima smenjenih funkcionera ANB-a protiv onih koji su u njihovoj glavi projektovani kao lični neprijatelji.

Tako se u tekstovima većinom navodi ko sa kim sedi, čije majke i žene gde rade i sa kim se druže, kome su očevi, čak i oni koji više nisu među živima, bili saradnici raznih službi itd.

„Profesionalac“, odnosno, profesionalci su Miloš Vujisić, Drago Spičanović, Radovan Ivanović i Savo Kentera. Od toga ko je meta toga dana, zavisi i ko je autor teksta.

Ukoliko je Artan Kurti, onda je Radovan Ivanović glavni profesionalac, ostali mu pomažu. Ako je Jelena Maraš, onda je autor Drago Spičanović, ostali podrška.

Ukoliko je taj dan meta Milan Knežević, onda su „Profesionalac“ svi četvorica pomenutih.

Koliko je služba bila ozbiljna dok su oni upravljali njome sad je sve jasno. Osim najprizemnijih tračeva kojima se služe, odnosno ko priča da se nekome ne sviđa premijerova frizura, boja očiju GST, stajling određenih ministara, redovno šalju na razne adrese anonimna pisma, za koje oni misle da su anonimna, bolje rečeno. I tu su amateri, pa je lako utvrditi da je autor tih pisama Miloš Vujisić, koji u svakom targetira službenika ANB-a, Iliju B, jer ne može da preboli što je taj profesionalan i dobar službenik raspoređen na radno mesto na koje bi Vujisić rado vidio svog sina Uroša, kojemu je donijeto nezakonito rešenje, jer ga je potpisao u tom trenutku smenjeni Savo Kentera.

Postoje dokazi, kojima se bavi SDT, da je Uroš Vujisić bio u kontaktu sa vozačem kamiona koji je prevozio švercovane cigarete, u noći kada je zaplenjen.

Supruga Miloša Vujisića zadužena je za tajne podatke u Upravi policije, tako da pruža logistiku u ličnom ratu njenog supruga, a u dugogodišnjim prijateljskim odnosima je sa šeficom kabineta Filipa Adžića, koju je pomenuta ekipa instalirala na tom mestu, kako bi imali kontrolu u Ministarstvu.

Radovan Ivanović se može videti svakodnevno u separeu lokala Ambasada sa bivšim načelnikom SPO Draganom Radonjićem, koji ga snabdeva, između ostalog, i informacijama o tzv. državnom udaru. Ivanović se hvali prijateljskim odnosima sa GST, koji će ga, kako kaže, zaposliti u SPO preko direktora Zorana Brđanina, koji mu je, kako takođe kaže, veliki prijatelj i koji će ga zastupati kod premijera.

Takođe, Ivanović svakodnevno posećuje lokal Šerlok Holms na Starom aerodromu, gdje sjedi sa jednim kontroverznim stečajnim upravnikom i jednim biznismenom, vlasnikom stovarišta. Rak rana Ivanovića je činjenica što je svojevremeno izbačen iz srednje policijske škole u Sremskoj Kamenici, zbog krađe farmerica, o čemu postoji službena dokumentacija.

Pitanje je kako on, koji je na bolovanju, iako je raspoređen na poslovima na Cetinju, može da svakodnevno posećuje podgoričke lokale.

Time se sada bavi nadležna komisija Ministarstva zdravlja.

Drago Spičanović je već ranije poznat javnosti zbog umešanosti u švercu cigareta i zbog enormnog bogatstva, koje je naprasno stekao. Poznat je kao čovek „široke ruke“, voleo je koleginicama da poklanja Roleks satove, Luj Viton torbe, skupocene parfeme, ali i da mesečno redovno daje par hiljada eura dragim koleginicama. Pitanje je da li je sve to mogao da obezbjeđuje od plate državnog službenika.

Profesionalac je u zataškavanju slučajeva, kao što je pokušaj ubistva u Nikšiću i pucnjava ispred Buda bara, u kojoj je tada učestvovao šef obezbeđenja vlasnika Volcano, koji su u tom trenutku bili gosti pomenutog lokala.

Profesionalac je u kreiranju tračeva, ko je sa kim u ljubavnim odnosima, ko se sa kim druži, ko koga „gura“ itd.

Profesionalac je u kreiranju afera, kao što je afera „Prostitutka“ koju je namjestio svom prijatelju Rašku Konjeviću.

Savo Kentera je svoju poziciju u ANB pokušao da iskoristi za „lov“ na Srbe, pokušavajući da Americi sebe predstavi kao lojalnog borca protiv ruskog i srpskog uticaja, pa je u sluzbenim zabiljeskama svakog drugog crnogorskog građanina opisivao – „ne podržava NATO“, „ne voli Ameriku“, „ne mrzi Rusiju i Srbiju“.

Tako je većina Crnogoraca u vreme rukovođenja pomenute četvorke Agencijom, bila državni neprijatelji i ljudi kojima se meta crtala na čelo.

Međutim, američka administracija je ozbiljan sistem, pa su čuvene službene beleške pomenute četvorke tretirane kao bajke i dečije maštarije.

1 Comment
  1. Raso komentariše

    ovaj kentera je srbomrzac prve klase kojeg treba ili protjerati ili staviti metak u celo…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.