Trifković za BORBU: Izabrani predstavnici naroda da odgovaraju svojim biračima i savjesti, a ne neizabranim birokratama Stejt Dipartmenta ili briselske mašinerije

1

Istoričar, publicista i profesor međunarodnih odnosa Srđa Trifković ocijenio je za BORBU da ukoliko bi u Crnoj Gori bila formirana Vlada koja bi vratila u život DPS, ona bila podržana od birokrata sa Zapada i nesumnjivo proglašena za demokratsku.

– Prilikom izbora za predsjednika Republike Srpske načinjen je pokušaj destabilizacije uz podršku stranog faktora, bez obzira na stvarni broj glasova. Ta manipulacija na kraju nije uspjela, jer je razlika ipak bila prevelika. Na potpuno isti način, ukoliko bi u Crnoj Gori bila obrazovana Vlada koja bi vratila u život Demokratsku partiju socijalista i koja bi podržavala arbitrarnu samovolju šefa države, ona bi od strane tih isitih inostranih dušebrižnika, nesumnjivo bila proglašena za demokratsku – kazao je Trifković.

On dodaje da je Brisel postao antievropa koja se ponaša u brutalnoj suprotnosti sa sopstvenim navodnim idealima.

– Brisel je postao antievropa koja se ponaša u brutalnoj suprotnosti sa sopstvenim navodnim idealima. Ima li veće ironije nego da se na Kosovu i Metohiji, misija EU zove „Misija vladavine prava“, a da je južna srpska pokrajina carstvo bezakonja, gaženja ljudskih prava i kriminala svake vrste. Vlast u Ukrajini su 2014. proglasili za demokratsku, vlast koja je ustoličena državnim udarom protiv isto tako demokratrski izabranog predsjednika Janukoviča – rekao je on.

Trifković poručuje, da izabrani predstavnici naroda ipak odgovaraju svojim biračima i svojoj savjesti, a ne nekakvim neizabranim birokratama EU i Amerike.

– Dakle, ništa novo pod kapom nebeskom, ali se na njihovu drskost ne treba obazirati, jer izabrani predstavnici naroda ipak odgovaraju svojim biračima i svojoj savjesti, a ne nekakvim neizabranim birokratama Stejt dipartmenta ili briselske mašinerije – zaključio je Trifković.

1 Comment
  1. qyu komentariše

    Da ali narod je glup pa mu u glavu ne ulazi lako.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.