Petković: Kurti prerano počeo da se smije i likuje

0

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da se premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti ne samo podsmijeva Briselskom sporazumu, već da to otvoreno čini i prema Rezoluciji 1244 Ujedinjenih nacija, uz ocjenu da je Kurti prerano počeo da se smije i likuje.

Petković je, reagujući na to što je Kurti u intervjuu za nemački „Špigl“ nazvao smiješnim zahtev Srbije o povratku dijela bezbjednosnih snaga na Kosovo i Metohiju, poručio da to što Srbija poštuje Povelju UN i odluke Savjeta bezbednosti, nije smiješno već odgovorno, ali da Kurti ni ne zna šta ta riječ znači.

– Podjednako kao što u Prištini ne znaju ni šta je UN, jer niti su i niti će odmaći dalje od hodnika ove institucije, po kojima svake godine komično tumaraju. Zato je zapravo smiješno da Kurti uopšte pokušava da tumači Rezoluciju 1244 i zahtjev za povratak srpskih bezbjednosnih snaga na Kosovo i Metohiju – saopštio je Petković.

Petković je istakao da to pitanje nema nikakve veze sa Kurtijem.

– Nevjerovatno je kako to da su uvijek ‘smiješni’ samo oni djelovi međunarodnih sporazuma i odluka koji su u korist Srbije, kao i oni sporazumi koji treba da budu sprovedeni od strane Prištine – konstatovao je Petković.

Međunarodno pravo, istakao je Petković, može samo u cjelini da se poštuje, a ne onako kako je to Kurti navikao, prihvatajući samo ono što mu odgovara.

– Kurti jednu stvar mora da nauči — snaga međunarodnog prava nije u sili, nego u njenim normama, tako da je Kurti prerano počeo da se smije i likuje – zaključio je Petković.

 

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.