Joković za BORBU: Crna Gora je suverena država, dijalogom do Ustavnog suda!

2

Predsjednik SNP-a i potpredsjednik Vlade Crne Gore Vladimir Joković u izjavi za BORBU rekao je da je ključ rješenja političke krize u Crnoj Gori izbor sudija Ustavnog suda.

– SNP je s pažnjom prihvatio stavove međunarodne zajednice  povodom ovog pitanja i negdje se potvrdilo ono što SNP uvijek govori i govoriće i dalje,  da je ključ rješenja političke krize u Crnoj Gori izbor sudija Ustavnog suda, koje opozicija nije željela, jer su u prošlom vremenu naviknuti da imaju svoje sudije u Ustavnom sudu – kazao je Joković.

Predsjednik SNP-a poručuje da je Crna Gora suverena država i da jedino Ustavni sud ima pravo da ocijeni da li je neki pravni akt u skladu sa Ustavom.

– Vidjećemo da li će posle svega doći do izbora nove Vlade, napominjem, Crna Gora je suverena država i jedino Ustavni sud ima pravo da ocijeni da li je neki pravni akt u skladu sa Ustavom Crne Gore ili nije. Sve ćemo to dobro analizirati i kad bude vrijeme za donošenje odluke, kao i svaki put SNP će donijeti najracionalniju i najbolju moguću odluku – zaključio je Joković.

Podsjetimo, specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar rekao je da bi bio upitan legitimitet nove Vlade, koja bi proistekla iz spornog Zakona o predsjedniku.

2 Comments
  1. Tomis komentariše

    SUDIJE VISIH SUDOVA USTAVNOG SUDA I VESNA MEDINICA ,KATNIC ,CADENOVIC I DRUSTVO JE NAMJESTALO PRESUDE PROTIV SVAKOGA KO JE BIO SRBIN ILI PODRZAVAO KOMSIJU SRBINA. VLADAO I PLJACKAO MILO ACO ANA ĐUKANOVICI BRANO MICUNOVIC ,VESELIN BAROVIC ULICAR NEKAD DANAS MILIONER TI ISTI SUDOVI SU NAMJESTALI OVIM BANDITIMA SVE. JOKOVICU MADA VJERUJEM DA VI SVE OVO ZNATE ODLICNO A ZNA I ŠCEKIC PODPRESJ.SNP I SVI ZDRAVORAZUMNI SRBI I CRNOGORCI KOJI POSTUJU VJERU PRAĐEDOVSKU I MCP SPC

  2. qyu komentariše

    Crna gora nije suverena država već kolonija koju djele SAD i VB . Eskobar i dve ambasadorske vjestice uz sve EU nacisticke komisije se ovdje pitaju a ne ni narod ni oni koji su navodna vlast. I Dritan i Milo su njihove sluge a vrhunac njihove podmukle igre da sad ni Lekić ne pase za premijera.(mora da je Ruski spijun iz Italije )

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.