Mandić: Potpisivanjem Zakona o predsjedniku otvoren put formiranju nove Vlade Crne Gore

1

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić rekao je u izjavi za portal IN4S da je  „potpisivanjem Zakona, predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović je otvorio put formiranju nove Vlade Crne Gore“.

On smatra da je to važan korak, posebno zbog toga što ćemo imati legitimno izvršnu vlast koja proističe iz volje 41 poslanika, dakle, apsolutne većine u parlamentu.

– Prilike koje su pred nama treba iskoristiti, kako bi se prilikom davanja mandata gospodinu Lekiću omogućilo da te razgovore iskoristimo kako bi otpočeo dijalog za izbor novih članova Ustavnog suda. Mislimo da je sada manevarski prostor za dogovor mnogo veći nego što je to bio ranije – jasan je Mandić i dodaje da je ovo jedan od onih koraka koji idu u dobrom smjeru, a sada u Crnoj Gori koja je tako duboko podijeljena treba da kroz dogovor i sporazum svih relevantnih političkih snaga dođemo i do rješenja vezanih za Ustavni sud.

– Da dođemo do rješenja koje će nam omogućiti da ova država pravilno funkcioniše u skladu sa Ustavom i Zakonom – zaključio je Mandić u izjavi za IN4S.

 

(In4s)

1 Comment
  1. Bajro komentariše

    Nema od toga ništa, sve dok je ure,SNP,Evrope sad. Sve su to partije koje će podviti rep. Evo,niko se ne čuje sem tebe. Dovoljno za zaključak. Ovdje nema sreće. !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.