Demokratski front: Večeras u ponoć ističe rok Milu Đukanoviću da potpiše Zakon o predsjedniku, nakon potpisa da održi konsultacije i predloži mandatara

1

Demokratski front obavještava javnost da predsjedniku države Milu Đukanoviću večeras u ponoć ističe rok da potpiše Izmjene i dopune zakona o Predsjedniku Crne Gore, te stoga očekujemo da on tu svoju ustavnu dužnost ispuni, kao što je to činio i u ranijim slučajevima potpisivanja zakona koji su jednom bili vraćeni.

„Za razliku od neustavnih zakona o odlaganju lokalnih izbora i nasilnom odvajanju Zete koje je Milo Đukanović potpisao drugi put, naše Izmjene i dopune zakona o Predsjedniku Crne Gore su u potpunosti usklađene sa Ustavom“, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Zato u DF-u smatraju da se potpisivanjem ovog zakona stvaraju pretpostavke za izlazak iz političke krize koju je Đukanović izazvao ne dajući mandat pobjednicima izbora iz 2020. godine.

„Nakon što potpiše zakon, Milo Đukanović u funkciji predsjednika države, treba odmah da otpočne razgovore sa predstavnicima parlamentarne većine i predloži za mandatara osobu koja ima podršku najmanje 41- og poslanika“, zaključuju iz DF-a.

1 Comment
  1. Blazo komentariše

    Nece potpisati 100%

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.