Zaharova: Vašington neće Izbjeći odgovornost za terorističke akcije Kijeva protiv ruskog naroda

0

Vašington neće uspjeti da izbjegne odgovornost za terorističke akcije Kijeva protiv civilnog stanovništva Rusije, uključujući navođenje raketa na ruske objekte, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.

Zaharova se osvrnula na seriju napada koje su ukrajinski diverzanti izveli na ruske gradove i naselja, uključujući raketni napad na grad Klinci u Brjanskoj oblasti Rusije 13. decembra.

– Takve akcije kijevskog režima izvode se uz odobrenje SAD, koje su direktno uključene u navođenje artiljerijskih i raketnih sistema, a takođe pružaju Oružanim snagama Ukrajine satelitske obavještajne podatke. Američki novinari otvoreno pišu da je Pentagon dao zeleno svijetlo za napade bespilotnih letelica na rusku teritoriju – ocijenila je Zaharova.

Ona je primijetila da ukrajinski političari, ohrabreni takvom podrškom, govore o napadima na kritičnu infrastrukturu „skoro pa u Podmoskovlju“.

– Vašington, koji je faktički postao strana u sukobu, neće uspjeti da izbjegne umiješanost u sprovođenje terora protiv civilnog stanovništva Rusije, koje je pokrenuo kijevski režim, niti da skine sa sebe odgovornost za smrt i razaranja koje je prouzrokovalo američko oružje prema američkim smjernicama – poručila je Zaharova.

Takođe je saopštila da Pentagon i obavještajne službe SAD angažuju sve više kompanija za izvođenje sajber napada na Rusiju i njenu kritičnu infrastrukturu.

 

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.