IMA I NAS!

0

Piše SIBIN

Zapad nas nastoji demokratizovati putem lekcija koje nam zadaje da ih riješimo. Pa ipak, počesto nismo načisto šta možemo učiniti sami, a šta, pak, uz direktnu njihovu pomoć, u stilu: ok, dosta, ovo se ovako rešava i tačka.

Okupljeni pod parolom IMA NAS (ona služi da okupljene ubijedi u njih same), sada su vidno razočarani u SAD, iz razloga što Vašington ide logikom: ukoliko se dobro pokažete u prvenstveno ekonomskoj saradnji koja će vas povezati u Open Balkanu, to će ujedno biti dobra preporuka za brži ulazak u EU.

Dosad, dakle, nismo ušli u EU jer nam se na tom putu ispriječio DPS! Ko nastoji u svojim kolumnama kao samoizvikani melanholik s lijeve strane, prodati muda za bubrege, to je, ipak, njegova stvar.

Open Balkan nije utapanje ni u kakav „srpski svet“ nego ekonomsko uvezivanje i unutarbalkansko pomaganje zemalja koje se graniče.

Ipak, ako težimo biti demokratsko i građansko društvo, ne bi trebalo da najbolje podnosimo najudaljenijeg ili čak imaginarnog susjeda. Utoliko prije što razlika i drugi, ta supstancijalnost čine jedno društvo naprednijim i boljim. (Mbape je nakon Zidana ponajviše zadužio Francuski fudbal, i to svakako ne može biti banalan primjer.)

Pisac sa najužnije tačke CG može reći ovo ili ono, međutim, URA je po svemu mnogo iznad DPS-a koji je, opet, sve osim političke partije. Kao što je Ivan gradonačelnik u ličnoj fantazmi zbog koje građani glavnog grada trpe u realnosti.

Autentičnost i običajnost jednog lokaliteta ne smiju postati opterećenje za isti, što se nama, usled pritiska samozatvorenosti događa, dok to kvazielita debelo koristi vičući: Eno neprijatelja!

p.s.

uskoro ćemo nadaleko biti čuveni i po tome što ćemo u Spužu imati robijaše teške i po nekoliko miliona!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.