Crna Gora dobija novu Vladu do kraja godine: Usvojenim izmjenama Zakona o predsjedniku put za Lekića “očišćen“ od Đukanovićevih blokada

6

Ponovljena odluka Skupštine da ponovo usvoji izmjene Zakona o predsjedniku, izborna većina mogla bi, u skladu sa odredbama tog propisa, do kraja godine da izabere novu vladu, na čijem čelu će biti Miodrag Lekić. Oko njega je još ranije postignuta saglasnost, a kako BORBA saznaje i većina resora u novoj vladi već je podijeljena, jer su danima unazad intezivirani pregovori demokratskih snaga, pobjednika sa parlamentarnih izbora 2020. godine. Odlazećem predsjedniku države Milu Đukanoviću iz Skupštine je dostavljen zakon na potpisivanje, ali ga je on istog dana vratio predsjednici parlamenta Danijeli Đurović jer je postojala greška u nazivu.

Skupština je ispravljenu verziju poslala juče, a u slučaju da Đukanović odluči da konačno ispoštuje Ustav i potpiše izmjene Zakona to bi značilo i ubrzavanje postupka za izbor nove vladea. Međutim, ako to i ne učini, Skupština je usvojila Odluku o hitnosti koja dozvoljava predsjednici parlamenta da propis dostavi “Službenom listu” na objavu. Demokratski front je obavijestio javnost da Milu Đukanoviću večeras u ponoć ističe rok da potpiše Izmjene i dopune zakona o Predsjedniku Crne Gore, pa iz DF-a očekuju da on tu svoju ustavnu dužnost ispuni, kao sto je to činio i u ranijim slučajevima potpisivanja zakona koji su jednom bili vraćeni.

“Za razliku od neustavnih zakona o odlaganju lokalnih izbora i nasilnom odvajanju Zete koje je Milo Đukanović potpisao drugi put, naše Izmjene i dopune zakona o Predsjedniku Crne Gore su u potpunosti usklađene sa Ustavom. Zato smatramo da se potpisivanjem ovog zakona, stvaraju pretpostavke za izlazak iz političke krize koju je Đukanović izazvao ne dajući mandat pobjednicima izbora iz 2020. godine. Nakon što potpiše zakon, Milo Đukanović u funkciji predsjednika države, treba odmah da otpočne razgovore sa predstavnicima parlamentarne većine i predloži za mandatara osobu koja ima podršku najmanje 41- og poslanika“, naglasili su iz DF-a.

Nakon višemjesečnih blokada i opstrukcija prouzrokovanih Đukanovićevim flagrantnim kršenjem Ustava i pravnim nasiljem, Crna Gora će do kraja godine dobiti novu vladu, ojačanu zdravim relacijama između nje i parlamenta, što će konačno doprinijeti stabilizaciji političko-bezbjedonosne situacije, ali i otvoriti put ka konačnom i odlučnom obračunu sa organizovanim kriminalom i mafijom. Demontaža DPS sistema pljačke i korupcije mora biti dovedena do kraja, jer je taj proces uslov svih uslova da bi Crne Gora krenula na put sveobuhvatnog oporavka i napretka.

6 Comments
  1. Toki komentariše

    Sretno bilo bravo i podrska za gospod.Lekica

  2. Kika komentariše

    Bojim se ja da ce nas URA preveslat kao i svaki put do sada

    1. Зорки komentariše

      Lekić penzioner neće dočekati pustu fotelju. Dritan će da smisli neki manevar i izvrda opet sve.

  3. Sparta komentariše

    Bravo za novu vladu i gospodina Lekića…ovako je trebalo biti prije dvije godine…

  4. Srdjan Lonchar komentariše

    Konachno CG ce imati VLADU, KOJA JE PONIKLA IZ IZBORNE VOLJE GRADJANA. To je pravi Evropski Put. Nije Evropski put ovo trenutno stanje, da Dritan sa svoja 3 poslanika i SNP sa svoja 4 poslanika drze svu vlast, da oni pripremaju nove izbore. To su DIKTATORSKE VREDNOSTI.
    .
    .
    .
    Posle je najvaznije da ta LEGITIMNA I LEGALNA VLADA PRIPREMI IZBORI ZA NOVOG PREDSEDNIKA CG, koji treba da budu sledeci na dnevnom redu. Trenutno ima oko 60 000 fantomskih glasova, koji u stvarnosti ne postoje. To su oni DPS-ovci koji idu od grada do grada da glasaju za Mila Lopova i njegovu, pokornu DPS. Zatim imate ljude, koji odavno ne zive u CG, ali ih je Milo dovodio besplatnim charter letovima da glasaju za njega i da usput vide baba i nanu…. Zatim imate umrle ljude, koje nisu ispisali iz glasackih spiskova! Zato i nece da predaju lokalnu vlast, koju su izgubili na skorashnjim izborima. Zato im se i zuri. Zato i blokiraju izbor sudija US.

    Dakle – samo polako, korak po korak. Usput bi bio dobro da se ponudi Milivoju Katnicu da bude Svedok Saradnik itd itd

  5. Srdjan Lonchar komentariše

    Bice konachno lepo videti Gospodina Miodraga Lekica – na chelu Vlade CG.

    Gradjanin Sveta. Niko u CG nece moci da kaze da je on i u najtezim vremenima CG UKALJAO SVOJ OBRAZ. Naprotiv. Sluga-OTIRACH moze da bude svako, svaka shusha. Ali da bude pravi LIDER CG, koji bi bio PREMIJER SVIH GRADJANA CG, osim Lekica, trebalo bi da se jako pomuchim da nadjem makar josh jednog takvog.

    U isto vreme, to sto sam upravo rekao, treba da bude OPOMENA ‘mladim lavovima’, koji ce biti novi lideri, da to nece nikad postici na slugeranski, podanichki nachin ni prema Rusima, ni prema Kinezima, ni prema NATO drzavama/ambasadama. I nikako to necete uspeti, ako je narod u stanju da vam prilepi nalepnicu „Lopov“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.