Kurti i Đukanović na zajedničkom zadatku destabilizacije regiona: Prvi danima najavljuje napad na Srbe na sjeveru Kosmeta, a drugi za danas najavio blokadu Crne Gore!

2

BORBA je mjesecima unazad pisala i raskrinkavala vezu Aljbina Kurtija i Mila Đukanovića, dva neodgovorna politikanta, koji su svim svojim poslednjim političkim akcijama dokazali i regionalnoj i međunarodnoj javnosti da su najveći remetilački faktori na Balkanu. Tzv. premijer Kosova Aljbin Kurti i predsjednik DPS-a Milo Đukanović koordinisano i kontinuirano uznemiravaju domaću i regionalnu javnost najavama rata, promjenama granica na Balkanu, novim genocidima, a za sve optužujući zvaničnu Srbiju, predsjednika Vučića i SPC. Neodgovorno ponašanje ova dva prevaziđena političara i predstavnika ratnih oligarhija iz 1990tih je usmjereno na očuvanje ničim zasluženih privilegija i ličnog bogatstva, o čemu je naš portal već pisao u nekoliko tekstova.

Događaji poslednjih dana na Kosovu i Metohiji i novo zveckanje oružjem od strane Kurtija su samo realizacija najava da se sprema “vruća politička zima“, a oni upućeniji u tamošnje prilike ne isključuju ni nemire, sukobe i otvorene napade na Srbe na Kosovu i Metohiji.  Isti scenario priželjkuje DPS sa satelitima u Crnoj Gori, pa s tim u vezi sve svoje političke akcije vrše u namjeri da prodube političku krizu. Kurti i Đukanović koriste svaku priliku da zvaničnu Srbiju i inicijativu njenog predsjednika “Otvoreni Balkan“ označe kao nastavak ratova 1990tih, iako je svakom dobronamjernom građaninu regiona jasno da se radi o inicijativi koja ima cilj da olakša život i građanima i privredi balkanskih država.

Podsjećamo, dan nakon debakla koji je doživio na lokalnim izborima u Crnoj Gori 23. oktobra, Đukanović je utočište našao u Prištini kod svog “brata Kurtija“. Umjesto da se udostoji da se makar obrati svojim preostalim pristalicama i glasačima i zahvali im se na podršci, Đukanović je očigledno vidno iznerviran šamarom koji su njemu i njegovoj lažnoj stranci zadali građani širom Crne Gore utjehu pronašao u Prištini, ušuškan u toplini svojih ratnih UČK drugova. Postalo je više nego jasno da ista ruka vuče paklene konce u Prištini i u Podgorici, te da su Kurti i Đukanović na istom zadatku destabilizacije regiona. Na Kosmetu već danima ne prestaju pritisci Kurtija i najave upada na sjever, dok danas Đukanovićeve “komite“ najavljuju blokadu Glavnog grada.

Po ko zna koji put u protekle dvije godine se jasno pokazuje da su dva glavna generatora krize, proizvođači haosa i nestabilnosti i duvači u ratne trube- Kurti i Đukanović- najveći problemi na Balkanu, i to kako za lokalno stanovništvo, ali i za većinu međunarodne zajednice koja ne želi nove nemire na Balkanu. Podsjećamo, specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar je više puta ponovio da je “Otvoreni Balkan“ treći stub američke politike za ovaj region, dok je i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov pozdravio inicijativu koja “vodi do zbližavanja naroda“.

Zbog svega navedenog, uklanjanje Đukanovića i Kurtija sa političke i javne scene bi moralo biti prioritet, ako se istinski želi mir, suživot i napredak na Balkanu, pa bi u tom smislu, međunarodni faktor morao da pomogne lokalnim demokratskim snagama da ova dva prevaziđena političara postanu zauvijek prošlost.

2 Comments
  1. Uličar komentariše

    Sve to kreiraju zapadne zemlje prije svega SAD,a zvanična politika tih zemalja je navodno protiv toga.

  2. E viva komentariše

    Sutra svi za Hrvatsku navijamo…lijepa nasa

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.