Stojković: Najvažnije je da nije bilo povreda, protiv Brazila ćemo biti mnogo ozbiljniji

0

Još jedna efikasna pobjeda u režiji Srbije Dragana Stojkovića Piksija. Znalo se i prije meča da će Bahrein teško da odoli „orlovima“, ali trijumf od 5:1 dobro će doći reprezentativcima Srbije da podignu nivo samopouzdanja uoči premijere u Dohi protiv Brazila. Za harizmatičnog stručnjaka prvi utisak nije pet lopti u mreži simpatičnih domaćina.

Najvažnije da nije bilo povreda. Drugo, vrlo dobra trening utakmica. Prvo poluvrijeme je bilo u malo sporom ritmu. U drugom taktički smo malo promijenili naš tim. To je promijenilo rezultat, stvorilo mnogo dobrih šansi. Zadovoljni smo veoma dobrim kombinacijama, ne samo rezultatom. Za Svjetsko prvenstvo, imamo neke igrače još povrijeđene, imamo još vremena da razmišljamo o utakmicama koje slijede”, poručio je selektor Srbije.

Jasno je da su u taboru „orlova“ uglavnom razmišlja o start Mundijala.

Utakmica sa Brazilom biće potpuno drugačija. Iz ugla takmičenja, motivacije, teško je sada govoriti koliko bolje možemo u procentima. Protiv Brazila ćemo biti mnogo ozbiljniji i profesionalniji. Danas rezultat nije bio u prvom planu, protiv Brazila će biti izuzetno značajan”.

Nije bilo u timu „orlova“ rovitih Lukića i Aleksandra Mitrovića.

Nije bilo potebe uzimati bilo kakav rizik što se tiče ove trojice porveđenih igrača. Ni Veljkovič nije bio planiran da igra jer nije bilo potrebe. Vjerujem da će do 24. novembra stvari da se poprave. Da bude kako treba i da će biti na raspolaganju”.

Vlahović je golom pojačenim sa dvije asistencije pokazao da su problemi prošlost.

Imali smo plan da ne počne, ali da dobije minutažu. Uspio je da postigne gol, njegovo kretnje, sama participacija u igri je bila zadovoljavajuća. Što se tiče  nekog samopouzdanja važno je za svakog napadača da postigne pogodak. Vrlo dobra partija u drugom poluvremenu”.

Napravio je Piksi rekapitulaciju priprema.

Najbolje je što smo došli preko puta zemlje u koju sjutra putujemo. Ovo vrijeme se kroz treninge koristi da bismo se adaptirali na temperaturu i uslove koji će biti isti. Apsolutni mir ovdje imamo, niko da nas poremeti, da nas provocira. Svoji smo na svome bili i taj mir je jako bitan. To spokojstvo koje imaš”.

Imali su „orlovi” podršku navijača.

Iznenađen sam što su došli u ovolikom broju. Uvijek je lijepo vidjeti zastave na tribinama. Čuti da vas neko bodri. Mislim da će i oni zadovoljni kući. Iako nisam tražio da se igra 100 odsto vidjeli smo meč sa mnogo lijepih akcija”, zaključio je Dragan Stojković.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.