Đoković slavio u pravom ratu sa Medvedevim

0

Novak Đoković je trećom pobjedom u grupnoj fazi Završnog Mastersa u Torinu završio prvi dio takmičenja.

On je bio bolji od ruskog tenisera Danila Medvedeva sa 2:1 (6:4, 6:7, 7:6) u setovima poslije više od tri sata igre.

I pored toga što je ovaj meč revijalnog karaktera od samog početka smo gledali čvrstu borbu dvojice tenisera, gdje u uvodnih sedam gemova  nijedan nije htio da popusti na svoj servis.

Onda je Novak Đoković uspio da slomi rivala na svojoj drugoj brejk lopti čime je napravio ključan momenat u ovom prvom setu. Poslije toga je rutinski osvojio svoj servis i portvrdio vođstvo od 1:0.

U drugom setu smo gledali još veću borbu između dvojice tenisera gdje su obojica imali kolosalne šanse da naprave brejk i na taj način steknu prednost u ovom periodu igre.

Umjesto toga i Novak i Danil su uspijevali da uzvrate na odlične napade i tako su samo napravili još veću dramu pošto su odveli meč u taj-brejk u kome je na kraju bolji bio Rus, tako da je stigao do 1:1.

Gotovo identičnu situaciju smo gledali u većem dijelu trećeg seta gdje nijedan od dvojice tenisera maltene nije htio da popusti na svoj servis i tako je bilo skoro do samog kraja.

Potom je Medvedev prvo napravio brejk i poveo sa 5:4, a onda je Novak uspio da spasi meč i na servis Rusa uzvrati svojim brejkom i tako nastavi dramu u ovom meču, koja je otišla u novi taj-brejk.

Na kraju je Novak Đoković uspio da slavi, ali se mnogi pitaju da li je bilo vrijedno ovakve potrošnje energije pred polufinale sa Tejlorom Fricom.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.