Otpisani Đukanović oštro napao Zapad: Optužio nekadašnje partnere za “površnost politike“ i “zavedenost“ neophodnim političkim promjenama u Crnoj Gori

3

Govoreći na Balkanskom integracionom Forumu ispred svog vjernog NVO sluge i predsjednika lažnog Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčila Radulovića, i u društvu lažnog predstavnika hrvatskog naroda u BiH Željka Komšića, Đukanović je danas oštro napao nekadašnje “međunarodne partnere“ kojima je godinama vjerno služio, bespogovorno ispunjavajući sve njihove naloge. Ovo nije prvi put da otpisani politički gubitnik Đukanović javno okrivljuje Zapad za svoj politički slom na pralamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine, od koga se više nikada nije uspio oporaviti.

Već pune dvije godine i on lično, a posebno njegovi propagandni punktovi i medijska posluga, za svoj poraz i gubitak apsolutne vlasti smatraju odgovornim Zapad, njihove ambasadore i diplomatske predstavnike u Crnoj Gori. Gotovo svakodnevno njegovi medijski kerberi javno u tekstovima i komentarima prozivaju posebno američku i britansku ambasadorku u Podgorici za politički strmoglav otpisanog, prevaziđenog Đukanovića, te za nezaustavljiv proces njegovog uklanjanja sa javne i političke scene.

Ljudski i politički očajnik Đukanović, koji zajedno sa svojom lažnom, nekada svemoćnom strankom i njenim vjernim satelitima, nije sposoban da više dobije izbore ni u Šavniku, ni na Starom Aerodromu, osmjelio se da dijeli packe i lekcije nekadašnjim “međunarodnim partnerima“, pa je danas kazao da nas “površnost međunarodne politike zna skupo koštati”.

“Tu mislim i na apsolutizaciju cilja koji je postavljen 2020. godine- promjena sad i odmah. Dobili smo promjene i dobili smo šta smo dobili. Ne sporim ideju da je važno za demokratsku dinamiku promjena vlasti, ni ocjenu da je u Crnoj Gori postojao dug kontinuitet prethodne vlasti i da se nametala promjena da se ta dogodi ali kada je to imperativ i apsolutni cilj onda ćete vidjeti ovo što se danas dešava u Crnoj Gori “, ocijenio je Đukanović.

Razočaran u nekadašnje gazde koji su ga konačno otpisali i sa njim više ne žele bilo kakve aranžmane, smatrajući ga prevaziđenim i potrošenim političarem ogrezlim u teškom kriminalu, te remetilačkim faktorom na Balkanu, Đukanović je ipak, teška srca, priznao da su i on i njegova lažna stranka  “svojim greškama pomogli da dođe do promjene vlasti”.

“Ali dok se te lekcije nauče i dok shvatimo da mi snosimo primarnu odgovornost, država zna gubiti mnogo vremena. Crna Gora ga upravo gubi i prolazi kroz dramatičan gubitak vremena”, naveo je Đukanović, nemajući snage da kaže istinu: on i njegova stranka kao produžena ruka mafije su glavni kočničari svih neophodnih reformi i napretka Crne Gore ka društvu uređenih, civilizovanih država.

“Kad je u pitanju Crna Gora, evropska zajednica i zapadni partneri moraju jasno saopštiti da su napravili previd prije dvije godine kada je došlo do promjene vlasti, jer bez takvog saopštenja, oni će i dalje legitimisati srljanje građanskih političkih struktura u brak sa nacionalizmom“, poručio je očajni Đukanović.

Na kraju svog izlaganja, nakon što je ponovio bajati repertoar optužbi na račun zvanične Srbije i SPC, Đukanović je u nastupu bijesa, razočaranosti i očigledne pogubljenosti u vremenu i prostoru, rekao i da dvije godine kasnije, nema ništa od onoga što je pokušano da se prilijepi DPS.

“Nema optužnice protiv bilo koga iz DPS i gle čuda nema ni najmanje greške u politici koju je DPS kao proevropska partija napravila u odnosu na svoje obaveze prema evropskoj agendi “,kazao je Đukanović.

S pravom se ogromna većina građana i demokratska javnost mora upitati kojeg režima su istaknute vedete bili Vesna Medenica, Blažo Jovanić, Veselin Vukotić, Verica Maraš i mnogi drugi koje će tek stići ruka pravde?

3 Comments
  1. Qyu komentariše

    Ako se Milo ne uhapsi sa svojom kriminogenom vrteškom gdje spadaju i Krivokapić i Puro Liberaral ,Ibrahimovic i ostali neonacisti Crnoj gori se ne piše dobro.

  2. Ms.J komentariše

    NOVA VLAST IMA VELIKU PODRSKU NARODA CRNE GORE A IMACE I JOS VECU DA ODMAH UHAPSI TOG KRIMINALCA mila.

  3. Dobrilo komentariše

    Slazem se sa komentarom , treba ih pohapsiti sve u paketu, ako ne vlast, onda ce to morati narod na voj nacin!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.