Medojević: Evropa Sad u stopu prati put Grčke u bankrot!

7

Ideja šarlatana iz Evrope sad! da se gradnjom auto-puteva povećaju plate je najobičnija budalaština i nastavak grčkog scenarija, ocijenio je predsjednik PZP-a Nebojša Medojević.

On navodi da su efekti izgradnje auto puta na domaću tražnju i BDP, kod ekonomija otvorenog tipa, minorni.

– Analiza MMF iz 2017. godine je precizno ukazala da je multiplikativni efekat izgradnje dionice Smokovac -Mateševo na domaću tražnju bio svega 0,2. Na grafikonu u prilogu se vidi da, kad se auto put završi, multiplikativni efekti su čak i negativni. Rast BDP bi bio veći BEZ auto puta.
Strukturne karteristike crnogorske ekonomije, kao što je liberalizovana trgovina, slabe mjere zaštite i podsticaja domaće privrede, uništenje domaće industrije, rigidna monetarna politika, (nemamo sopstvenu valutu) slabi sindikat i liberalno tržište rada, visoki udio potrošnje Vlade u BDP, neefikasni sistem upravljanja javnim finansijama utiču na niske multiplikatore na domaću tražnju – naveo je Medojević.
Sa druge strane, ističe Medojević, nastavak izgradnje auto-puta Bar – Boljare i pokretanje novih mega skupih infrastrukturnih projekata bi doveo do enormnog rasta javnog duga i do očigledne dužničke krize.
– Korist od ovih projekata imali bi Premijer i Ministri koji bi ih potpisivali jer bi dobili proviziju, posrednici koji bi zastupali strane banke i graditelje, a najviše domaće DPS kriminalne švercerske firme oko Kavačkog klana, koje su već oprale na stotine miliona eur kupovinom građevinskih mašina i dobijanjem poslova od Vlada DPS-a, ali i „naših“ Vlada.
Najveći dobitnik izgradnje dionice Smokovac – Mateševo je upravo Kavački klan koji je koristio povlašćeni položaj i relaksaciju obaveza plaćanja PDV-a, akciza, nekontrolisanu eksploataciju kamena i pijeska, nekontrolisane tokove goriva na koje se nijesu plaćala poreska opterećenja i carina. Niko nije kontrolisao količine cementa, čelika i drugih materijala koje je Bemax prijavljivao kao utrošak u auto put, a koji su (bez plaćenog PDV, akciza i carina) završavali u izgradnji zgrada i drugim projektima koji nemaju veze sa autoputem – rekao je Medojević i dodao:

 

– Zapljusnuti ogromnim novcem koji su “eksperti” apostoli uzeli korupcijom za vrijeme Vlade Krivokapića, lideri Evrope sad pokušavaju da ovu veliku pljačku nastave i dalje. Provizije od ugovorenih poslova, po naduvanim cijenama, tal sa Kavačkim klanom, a dugove će vraćati generacije koje tek dolaze. Kad zemlja uđe u dužničku i finansijsku krizu, “eksperti” će pokušati da budu na nekim egzotičnim destinacijama, gdje će biti i njihovi tajni računi sa opljačkanim parama od ovog naroda! Evropa Sad u stopu prati put Grčke u bankrot kroz pokretanje preskupih infrastrukturnih projekata pod korupcionaškim uslovima i nekontrolisana javna potrošnja. Sve to finansirano zaduživanjem – zaključio je lider PZP-a.

7 Comments
  1. Vesko komentariše

    A Poreska uprava da li ona vodi u sigurni bankrot.Ne zna se koji rukovodilac je tamo namjesten da rasipa na sve strane od Mića Mugose pa do URE.A to je nacionalni budžet bitniji od kredita za budžet .

  2. Lazar komentariše

    EVROPA SAD VAS KIDA NA SVA POLJA MICI SE VISE DA TE NE GLEDAMO NE ZNAM KO MU DAJE NA ZNACAJU!

    1. Vuksan Lekić komentariše

      Ti si Lazare gladan. Zato ne vidiš,jadan.
      Napunićeš ti guzicu od ES,ali će ti đeca ispaštati.
      No,posle tebe potop,Lazaro!

  3. crni komentariše

    Ne znam sto uopste dajete prostor ovom covjeku po kome niko nista na svijetu ne zna osim on i jos je klasicni Milov igrac. Sinoc je optuzivao Dritana, Zdravka, Spajica da su na celu kriminalnih organizacija koje svercuju cigare a pomenuo nije Mila i DPS lopove . MilanaKnezevic koji je takodje gostovao u jednoj emisiji jasno se ogradio da su Zdravko ili Dritan radili cigare vec je rekao da su umijesani djelovi sluzbi sto je tacno. Na kraju se krajeva Medojevic ovim izjavama direktno kopa rupu DF jer Mandic i Knezevic hoce u novu vladu i vlast sa Dritanom koji je po njemu kriminalac. Sta ce onda DF tamo sa njim ako je kriminalac? Najoametnije je da DF Medojevicu pokaze crveni karton i kraj price.

  4. Vlado komentariše

    Opet ovaj mlati praznu slamu i svašta tvrdi bez ikakvih dokaza i blati ES i Spajića. Za Spajića tvrdi da ima bezbroj nekretnina, a on je podstanar u mojoj zgradi? Što prenosite ovog Lažova?!

  5. Qyu komentariše

    Medojeviću,Spajić obečava 1000€minimalac i preuzima glasačku večinu dok vi ostali lajete na sijalicu i blejite na mjesec dok vam Abazović i Joković u dogovoru sa Milom zavrču uši !!!Niste vi normalni Spajić se ponasa po onoj kao da je Tito.“Druže Tito ti si krao al si nama nesto dao,druze Tito DPS krade al vise od parizera ne dade.“Narod oće da živi ,a vama u skupstini plate po 2000 € a za narod tvrdite da nema,pa ko da vam vjeruje !??

  6. Felacio MNE komentariše

    Obećava 1000e.???
    Misliš da to može a da se ne zaradi,je li blejo?
    Qq ti u pamet. To samo gladnima moze da priča
    Spajić i za to koristi sirotinju crnogorsku.Gladno a neznaveno, do sad Mila trpjelo i ćutalo, pa sad misli da je progledalo.
    Nema besplatnog ručka….kažu u USA

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.