Ambiciozni Petrić: Želim finale Lige konferencija i da ispišemo istoriju

0

Reprezentativni fudbal potisnuo je u drugi plan klupski, a prije nego što Mundijal u Kataru počne, Gordan Petrić je napravio rekapitulaciju jesenjeg dijela sezone i iznio šta očekuje od proljećnog. Crno-bijeli su prezimili u Ligi konferencije, na žrijebu su izvukli Šerif i utisak je da su dobro prošli. Da mogu do osmine finala, ali stratega Partizana ne zanima ni osmina finala, ni četvrtfinale, već isključivo plasman u – finale. I ispisivanje istorije sa Partizanom.

Vjeruje Gordan Petrić da Parni valjak može da prođe Moldavce i nastavi pohod ka evropskom trofeju. Jer, kada je mogao da iza sebe u grupi ostavi Keln i upiše dvije pobjede protiv Njemaca, zašto ne bi mogao da nadigra Šerif? Nosio se i sa Nicom, jednim od favorita za trofej, pa zašto ne bi priredio još koje iznenađenje u Ligi konferencije? Optimističan je i ubijeđen da će crno-bijeli kroz koji mjesec biti hrabriji i agresivniji. Unaprijeđena verzija.

Šerif je vrlo dobra ekipa, ali i ekipa sa kojom možemo da igramo. Cilj je da prođemo Šerif, ali i sledeće stepenike gdje nas takođe čekaju jake ekipe. Ipak, četvrtfinale samo po sebi ne donosi ništa korisno – ni klubu, ni igračima, ni meni kao treneru. Ono što želim je da Partizan dođe do finala i tamo ispiše istoriju! To bi me ispunilo i kao čovjeka i kao trenera. Da li je to moguće? Vidjećemo“, rekao je Gordan Petrić u Partizanovom podkastu.

Prevalio je Partizan sa Gordanom Petrićem polovinu evropskog puta, a strateg Parnog valjka prisjetio se interesantnih situacija s početka trenerskog mandata. Otkrio je sa kakvim se poteškoćama susreo na Malti.

Kada su nam rekli na Malti da nećemo moći da treniramo na glavnom terenu dan pred utakmicu, znao sam da, ako unesem nervozu među igrače, možemo samo da izgubimo. U svakoj situaciji, pa i takvoj, pokušavam da pronađem nešto pozitivno. Uvijek se pripremam na sve moguće, pa i negativne situacije koje se mogu desiti prije, za vrijeme i poslije utakmice“.

Vjerovatno i najbolji meč u Ligi konferencije odigrao je Partizan protiv Kelna na Rajn Energi stadionu pred 50.000 navijača. Hranili su se crno-bijeli energijom sa tribina, odbranili su kapital od jednog gola koji je stvorio Svetozar Marković, da bi u beogradskom revanšu još jedanput bacili Njemce na koljena.

Momci su protiv Kelna dokazali da mogu da igraju protiv bilo kod protivnika i da su i oni ljudi od krvi i mesa. Ne treba ulaziti u utakmice sa strahom. Keln je u određenim trenucima bio mnogo bolji od nas, mi smo iskoristili šanse koje su nam se ukazale. Uspijevali smo da se odbranimo i kada su pritiskali, a sam taj izlazak na stadion na kome su tribine pune meni ništa ne predstavlja. Igrao sam i na većim stadionima, a vidio sam i kod igrača da su i oni ušli u taj osjećaj. Izađu na teren i odrade posao, tako sazrijevaju i postaju bolji igrači”, poručio je trener crno-bijelih i dotakao se i druge utakmice sa Kelnom:

U drugi meč sa Kelnom, kroz sedam dana u Beogradu, momci su ušli hrabro. Opredijelili smo se za totalno drugačiju taktiku. Poslije te ili možda još jedne ili dvije utakmice, došlo je do zamora. Ponestalo nam je goriva”.

NA DERBIJU SAM KRENUO KA CENTRU DA POVEDEM NAVIJANJE I OTPEVAM PARTIZANOVU HIMNU

Dotakao se Gordan Petrić i vječitog derbija s kraja avgusta, kada je Bibars Natho golom iz penala poništio spektakularan gol Osmana Bukarija. Ali, nije govorio o samo utakmici, već kakvu emociju kod njega večiti derbi iazziva.

Želio sam da na derbiju, prije utakmice, dođem do sredine terena i započnem Partizanovu pjesmu. Krenuo sam ka centru, ali su me saradnici, ipak, odvukli ka klupi kraj koje sam iz sveg srca pjevao Partizanovu himnu! Jednostavno, u derbiju su emocije posebne“, prisjetio se Gordan Petrić i vratio još dalje u prošlost:

Dijete sam OFK Beograda i tada nisam imao tu emociju kao danas ili kada sam zaigrao za Partizan. I dok sam bio u Škotskoj, a tamo sam bio duže nego u srpskom i jugoslovenskom fudbalu, vuklo me je ka crno-bijelom”.

Za kraj je iznio šta očekuje od Partizana u drugom dijelu sezone.

Partizan će na proljeće sigurno biti drugačiji. Imaće bolju reakciju na izgubljenu loptu, tražiće bolje dubinu, biti hrabriji u igri jedan na jedan. Takođe, i spremniji i agresivniji”, podvukao je Gordan Petrić.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.