Abazović sa Đuraškovićem: Vlada će pružiti dodatnu pomoć za realizaciju projekata u Prijestonici

0

Pored opredijeljenih sredstava za projekte na teritoriji Prijestonice Cetinje po osnovu Zakona o Prijestonici, Vlada Crne Gore uložiti napore da pruži dodatnu pomoć u cilju što uspješnije realizacije planiranih projekata, kazao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Abazović je to kazao tokom razgovora sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Nikolom Đuraškovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, sagovornici su razmijenili mišljenja o projektima sa prostora Prijestonice koji su svrstani u Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2023. godinu poput izgradnje nove sportske hale na Obilića Poljani, ali i rješavanja glavnih infrastrukturnih problema Prijestonice, među kojima su istaknuti problemi sa vodosnabdijevanjem i tretmanom otpadnih voda.

„Premijer Abazović je istakao da će pored opredijeljenih sredstava za projekte na teritoriji Prijestonice Cetinje po osnovu Zakona o Prijestonici, Vlada Crne Gore uložiti napore da pruži dodatnu pomoć u cilju što uspješnije realizacije planiranih projekata“, navodi se u saopštenju.

Đurašković je, kako se navodi, premijera upoznao sa zatečenim stanjem u Prijestonici i neisplaćenim dugovanjima, naročito u dijelu poreza i doprinosa prema zaposlenima kao i dugovanjima lokalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija Cetinje“ prema Elektroprivredi Crne Gore, ali i da je projektna dokumentacija za rekonstrukciju cjelokupne vodovodne mreže gotova.

„Govorilo se o problemima koji sprječavaju rad na izgradnji sportske sale u okviru Osnovne škole ‘Lovćenski partizanski odred’, nastavku izgradnje puta na dionici Cetinje – Čevo – Nikšić, kao i problemima sa kojima se suočavaju bivši radnici IMO Košuta“, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz vlade, tokom razgovora razmijenjena su mišljenja i o novim projektima i idejnim rješenjima poput projektovanja regionalnog puta Ulići – Rijeka Crnojevića – Virpazar, kao i još boljeg povezivanja Cetinja i Kotora.

„Sagovornici su se saglasili da Prijestonica raspolaže velikim i neiskorišćenim turističkim potencijalom, poput ikone Bogorodice Filermose i da će na turističku ponudu grada i države pozitivne implikacije imati žičara Kotor – Lovćen. Abazović i Đurašković su se osvrnuli na rad nove lokalne samouprave i složili da nastupa vrijeme odgovornijeg djelovanja u cilju poboljšanja kvaliteta života građana Prijestonice“, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Sastanak je organizovan povodom Dana Prijestonice, a prisustvovao je i odbornik u Skupštini Prijestonice Slavko Šole Janković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.