Zelenski: Deset ruskih raketa našlo svoj cilj u masovnom napadu na gradove

0

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski tvdi da je samo deset rusih raketa našlo svoj cilj u masovnim napadu na više gradova. Vlasti Bjelgorodske oblasti na jugu Rusije navode da su ukrajinskom granatiranju poginule dvije osobe. Dvije žrtve zalutalih raketa koje su pale na teritoriju Poljske, Moskva odbacuje medijske navode da je riječ o ruskim projektilima.

Peskov: Nemam informacije o eksploziji u Poljskoj

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da nema informacija o eksploziji u Poljskoj.

„Nažalost, nemam informacija o tome“, rekao je Peskov u odgovoru Rojtersu.

Lokalani ukrajinski zvaničnici javili su da su eksplozije odjekivale u Kijevu, Harkovu, Lavovu, Žitomiru. Volodimir Zelenski tvdi da je samo deset rusih raketa našlo svoj cilj u masovnim napadu na više gradova i da je oboreno više od 70 projektila i 10 dronova.

Vjačeslav Gladkov, načelnik Belgorodske oblasti koja se nalazi na jugu Rusije rekao je da su dvije osobe poginule, a tri ranjene u granatiranju grada u blizini granice sa Ukrajinom.

Dvije rakete pale su na poljsku teritoriju, i tom prilikom se poginule su dvuje osobe, navode američki obavještajni izvori.

Portparol poljske vlade Pjotr Miler kaže da Varšava povećava borbenu gotovost nekih vojnih jedinica.

Moskva odbacuje medijske navode da je riječ o ruskim raketama, dodajući da ruska vojska nije dejstvovala po ciljevima u blizini ukrajinsko-poljske granice.

Zelenski je tokom video-obraćanja na Samitu G20 na Baliju izneo je „ukrajinsku formulu“ sa deset predloga za mirno rešenje sukoba sa Rusijom. Ruski ministar spoljnik poslova Sergej Lavrov, međutim, ocenjuje da su uslovi Kijeva nerealni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.