Rukometašice Crne Gore savladale Rumuniju, samo rasplet iz domena naučne fantastike ih može ostaviti bez polufinala

0

Rukometašice Crne Gore pobijedili se Rumuniju 35:34 (18:18) i nalaze se na milimetar od plasmana u polufinale Evropskog prvenstva, prvi put nakon osam godina.

Samo rasplet događaja iz domena naučne fantastike može eliminisati „crvene” u borbi za jedno od prva dva mjesta u grupi. Taj scenario izgleda ovako: da izabranice Bojane Popović u poslednjem kolu izgube od Holandije, a da Francuska, koja je u dasadašnjem dijelu šampionata dominirala izgubi i od Njemačke (večeras u 20.30) i od Španije sjutra. Uz to, podrazumijeva se da Njemačka dobije Rumuniju.

Prvo poluvrijeme donijelo je veliku borbu i brzu igru, na veliki broj golova. Crna Gora je dobro otvorila meč, vodila je sa 6:3, 11:9, ali je Rumunija uspjela da stigne do preokreta (14:12). Popularne „lavice“ su pojačale stepen agresivnosti u odbrani, borile su se za svaku loptu i pedalj parketa, pa je posle gola Tatjane Brnović sa zvukom sirene na semaforu pisalo (18:18).

U nastavku meča, Rumunija je povela sa 21:19, imala je priliku da prednost učini i većom, ali je briljirala na golu Marina Rajčić, koja je ispravljala greške u napadu. Crna Gora se probudila, stigla do egala, a u finišu se razigrala i Đurđina Jauković i donijela dva gola prednosti (24:22). Rumunija je brzo stigla do 24:24.

Igralo se gol za gol. Na pet minuta prije kraja Jovanka Radičević je pogodila za 30:29, a nedugo zatim i Đurđina Jauković sa 31:29. Rumunija je smanjila na 30:31, a Itana Grbić pogodila za 32:30. Marta Batinović je skinula zicer, Crna Gora je bila u sjajnoj poziciji. Đina Jakuković je poslala projektil u mrežu Rumunije za 33:30. Rumunija je stigla do 33:34, a lopta je na 50 sekundi prije kraja bila u rukama Crne Gore. Itana Grbić je iznudila sedmerac, a Jovanka Radičević stavila tačku na dramu.

Priblem za Crnu Goru u nastavku šampionata može biti povreda Milene Raičević u samom finišu meča. Iskusna rukometašica je na nosilima iznijeta sa terena.

Crnogorke je do pobjede vodila maestralna Itana Grbić, sa osam golova i 12 asistencija. Jovanka Radičević je takođe upisala osam pogodaka. Ivona Pavićević je imala šest, Đurđina Jauković i Tatjana Brnović po pet, Đurđina Malović dva, a Milena Raičević jedan gol.

Sasvim očekivano, najefikasnija u sastavu Rumunije bila je Kristina Neagu sa devet pogodaka.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.