Medojević: Korupcija i kriminal zarazili crnogorsko pravosuđe; Crnoj Gori neophodan opšti reizbor svih sudija i tužilaca

5

Predsjednik PZP-a Nebojša Medojević izjavio je da su kriminal i korupcija zarazili crnogorsko pravosuđe i da ono nije u stanju da presuđuje korumpiranim članovima sopstvene zajednice.

– Ako je čelna osoba crnogorskog pravosuđa optužena da je prodavala presude za novac, to je alarmni signal da je crnogorsko pavosuđe zrelo za stečaj. Korupcija i kriminal su zarazili crnogorsko pravosuđe i ono nije u stanju da presuđuje korumpiranim članovima sopstvene zajednice – naveo je on.

On je upitao na koje je sve načine Vesna Medenica uticala na rad sudske i tužilačke organizacije u Crnoj Gori.

– Na koliko je sudija korumpirana Vesna Medenica uticala tokom 17 godina svoga gazdovanja? Koliko je sudija Vesna uvukla u živo blato korupcije i kriminala? Koliko je života nevinih ljudi uništila Vesna Medenica? Koliko ie ubica, zlikovaca, mafijaša Vesna zaštitila od pravde za njihov prljavi i kriminalni novac? – istakao je on.

Predsjednik PZP-a smatra da sudije koje su donijele odluku da se Vesna Medenica pusti na slobodu, ne mogu više obavljati sudsku funkciju u Crnoj Gori.

– Sudije Apelacionog suda koje su pustile na slobodu svoga šefa klana Vesnu Medenicu, ne mogu više biti sudije u državi Crnoj Gori!  Ko može da utiče na svjedoke sudije, ako ne bivša šefica? Kako su sudije Apelacionog suda procijenile da ne postoji opasnost od bjekstva, ako je Vesna Medenica uhvaćena prilikom bjekstva? – dodao je on.

Medojević poručuje da korumpirano pravosuđe ne može da se izbori sa korupcijom u Crnoj Gori, i da je neophodan opšti reizbor svih sudija i tužilaca u državi.

– Korumpirano i kriminalizovano pravosuđe ne može samo da se izbori sa kancerom korupcije! Opšti reizbor sudija i tužilaca, provjera njihove imovine, poligrafska provjera, sudije i tužioci koji ne mogu da dokažu porijeklo imovine, treba da budu razriješeni funkcija- zaključuje on.

5 Comments
  1. Harvi Kejtl komentariše

    Pravosudni sistem rak rana crne gore

  2. Drška od stomaka komentariše

    Reizbor sudija i tužilaca!
    Jedini lijek.Uz obavezno raspuštanje ANb

  3. Ratka komentariše

    Oni su vec korumpirani od strane kapa DPS-a. Stanovi, krediti ili druge beneficije. Ako to nije istina, neka dematuju kod Vanje Colovic – Markovic.

  4. Ratka komentariše

    Medo sve ti je istina. Problem je sto nemas patrijota da stanu uz tebe. Oni to isto misle, ali im je opasno da se oglase.

  5. Ratka komentariše

    uzasno

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.