Novi protest DPS-a i satelita kao poslednji trzaji gubitničkog ekstremizma i agresije

1

Đukanović je odavno probio dno elementarnog morala i svoje autoritarne, prevaziđene politike, ali još od kada je litijski pokret nazvao- ludačkim, pa onda i u kampanji za lokalne izbore 23. oktobra sve koji ga ne podržavaju nazvao „palikućama, štetočinama i kvislinzima“, dostigao je vrhunac sramoćenja i sebe i Crne Gore, pa na određeni način i svih nas, jer je i dalje na visokoj državnoj funkciji predsjednik države.

Osoba koja je preko 30 godina na ključnim državnim funkcijama izgubila je svaki osjećaj realnosti i razumijevanja gdje živi i radi, te u kakvom je stanju ostavio državu u nasleđe demokratskim i snagama alternative. Rijetki su ljudi koji bi nakon svega imali smjelosti da u državi koju predstavljaju tvrde da vlada „institucionalna trulež“, i to po pravilu stranim medijima, jer je od debakla na lokalnim izborima bukvalno nestao iz države. Osoba koja je samo rušila institucije i pljačkala državu nije zadovoljna sa stanjem u Medeničinom i Jovanićevom pravosuđu, Veljovićevoj policiji, Katnićevom tužilaštvu, Peruničićevom ili Kenterinom ANB-u, samo još fali da poruči kako je situacija u Vericinim „Plantažama“ katastrofalna. Sve je spržio u privredi i ostavio ruševine u nasleđe, pa je danas politički gubitnik strašno „nezadovoljan“, taj ljudski očajnik poručuje da nam je država pred bankrotom, što je vrhunac njegovog nadaleko poznatog otrovnog cinizma.

Na kraju svoje političke karijere Đukanović je odustao i od biznisa. Izgleda da će do svog utamničenja da se bavi ovom njegovom „politikom“, da nas teroriše i mrcvari, da bruka i sebe i Đukanoviće i sve nas, kombinacijom lajanja i pljuvanja sopstvenog naroda i bespogovornog služenja bjelosvjetskom hohštapleraju. Za očekivati je da će se i na skupu u četvrtak opet vidjeti iste ekstremističko-šovinističke parole i poruke, širiti vjerska i nacionalna mržnja, najavljivati progon političkih neistomišljenika, ali se otvara i pitanje da li će Milo Đukanović konačno imati hrabrosti da javno stane iza protesta za očuvanje njegove fotelje, koji lično organizuje i finansira? Na prošlom se nije pojavio, nego je skup pozdravio iz dalekog Egipta.

Dok je ogromna i opljačkana većina građana zgrožena dokazima o sirovom i beskrupuloznom pljačkanju države, dodjeljivanju besplatnih stanova i beskamatnih kredita, Đukanović i njegove DPS sluge su se osmjelili i drznuli da izazivaju nemire i haos, a situacija je vrlo jednostavna: šačica DPS lopova i bezveznjaka, nakon što je izgubila podršku građana i delegitimisana, nakon propale priče o “odbrani Crne Gore“ traži spas tako što će se sakriti iza crnogorskog barjaka, naivno misleći da će ih to sačuvati od krivično-pravne odgovornosti za zločine prema sopstvenoj državi i svim njenim građanima.

DPS lopovi poput peđe boškovića, nekog kentere, đukanovića, konjevića, jevta ili krivokapića mjesecima od početka rata između Rusije i Zapada, bezuspješno su pokušavali da izigravaju nekakve udbaše po Crnoj Gori, da love neprijatelje i izdajnike, skrivajući sebe i svoj lopovluk ispod NATO suknje, trabunjajući o “ruskom i srpskom malignom uticaju“, a jedino što je maligno, što je odavno metastaziralo jeste njihov kriminal, šverc, lopovluk i neistraženi krvavi zločini. E, pa, konačno je došao momenat da se to sve mora uklanjati, a onda otvarati demokratska rasprava o svakom pitanju.

1 Comment
  1. Plotari komentariše

    Samo jako plotari,dako vam. na nos izadje sve .samo pojacajte .jevto drzi se dobio si i stan i poziciju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.