Na Jarinju: Pripadnici ROSU maltretirali i udarili Miodraga Milićevića!

0

Miodraga Milićevića, izvršnog direktora NVO Aktiv iz Kosovske Mitrovice, danas su fizički i verbalno maltretirali pripadnici Jedinice specijalne policije Kosova ROSU na administrativnom prelazu Jarinje.

Incident se, kako je saopštila ova NVO iz Kosovske Mitrovice, dogodio jutros oko  9.30 časova u blizini prelaza Jarinje, kada su Milićevića zaustavili pripadnici Rosu, izdvojili ga iz kolone. Počeli su da ga ispituju i u jednom trenutku pripadnik specijalne policije ga je pesnicom udario u stomak.

– Istovremeno, došlo je i do verbalnog maltretiranja, na Milićevića su policajci vikali i zahtevali da „ćuti“, postavljali mu pitanja „zašto nema kosovska dokumenta“. Tokom cIJele procedure, od zaustavljanja do ispitivanja, izvršni direktor NVO Aktiv je u potpunosti sarađivao i ničim nije izazvao nasilnu reakciju pripadnika policije – ističu iz NVO Aktiv.

Dodaju da je ova NVO užasnuta incidentom i najoštrije osuđuje nasilno ponašanje pripadnika specijalnih jedinica.

-Udarac u stomak je čista brutalnost i ničim izazvana prekomjerna upotreba sile od strane specijalnih jedinica policije i ukazuje na narušeno bezbjednosno okruženje na sjeveru Kosova i nekontrolisano djelovanje pripadnika policije koje prijeti produbljivanju krize i mogućoj eskalaciji već narušenog bezbjednosnog okruženja na sjeveru Kosova – ukazuju iz NVO Aktiv i dodaju da će protiv pripadnika Rosu biti podnijeta prijava Policijskom inspektoratu, kao i svim nadležnim organima.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.