Završni masters u Torinu: Rubljov slavio protiv Medvedeva u spektakularnom ruskom derbiju!

0

Fantastičan meč odigrali su ruski teniseri Danil Medvedev i Andrej Runljov u „crvenoj grupi“ na Završnom mastersu koji se igra u Torinu.

Publika u dvorani „Pala Alpitur“ je imala priliku da vidi spetaklurana meč, a razloga za slavlje imao je Rubljov koji je pobijedio posle preokreta sa 6:7(7), 6:3, 7:6(7).

Trenutno sedmi teniser svijeta je sjajno otvorio meč, napravio je rani brejk i prednost je držao do devetog gema kada je podbacio i to baš u trenucima kada je servirao za set.

Vratio je tada peti na planeti izgubljeno, pa se na kraju ušlo u taj-brejk u kojem je viđena velika borba.

Rubljov je krupnim koracima gazio ka osvajanju prvog seta, vodio je 6:2, no ispustio je tu prednost, čak pet set lopti i tako je bio prinuđen da juri rezultat.

Nije gubitak prvog dijela meča loše uticao na njega. Odigrao je sjajno u drugom segmentu, dva puta rivalu oduzeo servis i uspio je da dođe do izjednačenja.

Odlučujući set je bio u potpunosti izjednačen. Jedinu brejk loptu imao je Andrej, no nije uspio da je iskoristi, te se i sada ušlo u taj-brejk. I, opet je djelovalo da se ponovio prvi dio meča, Rubljov je propustio četiri meč lopte, ali nije petu, te je slavio posle dva sata i 34 minuta igre.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.