Duško Ivanović predstavljen u Zvezdi: Vjerujem da ovaj tim može da ima pobjednički karakter

0

Zahvalila se Crvena zvezda na saradnji Vladimiru Jovanoviću poslije 12 utakmica u novoj sezoni, a danas zvanično kao njegovog naslednika promovisala Duška Ivanovića.

Iskusni trener predstavljen je javnosti kao novi šef struke crveno-bijelih na konferenciji za medije u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Znam da će mi biti teško, ali sam veoma zadovoljan zbog dolaska u Crvenu zvezdu. To je klub velike tradicije, ciljeva i velike armije veličanstvenih navijača. Drugo jer je to pravi sportski izazov. Vjerujem da ovaj tim može da ima karakter koji su imale moje ekipe. Pobjednički. Da uđu u svaku utakmicu misleći samo da mogu da pobjede. Volim košarku i nadam se da ću uživati sa ovim momcima„, rekao je Ivanović.

Crnogorski stručnjak susreo se sa zanimljivim pitanjem: da li je nekada ranije bilo kontakata sa crveno-bijelima? A odgovor je bio još zanimljiviji:

Jeste, prije jedno 50 godina. Bio sam došao, pa otišao. Tada sam htio da studiram. Ali evo, sudbina je ipak htjela da dođem u Crvenu zvezdu”.

Srpski šampion se odlučio za promenu trenera poslije jedne ostvarene pobjede u prvih sedam kola Evrolige i iznenađujućeg poraza od Zadra u ABA ligi početkom mjeseca (4-1), a Ivanović će na klupi Zvezde debitovati u osmoj rundi elitnog takmičenja, kada u dvoranu „Aleksandar Nikolić” stiže francuski šampion Asvel (četvrtak u 19 sati).

Crnogorski stručnjak iza sebe ima veliko iskustvo na najvišem evropskom nivou, osvojio je tri titule u Španiji sa Baskonijom, poslednju zajedno sa prvotimcem Crvene zvezde Lukom Vildozom. Dva puta je Baske vodio i do finala Evrolige, a radio je i u Barseloni i Panatinaikosu.

Poslije impozantne igračke karijere, obilježene sa dvije evropske krune (osvojene sa splitskom Jugoplastikom 1989. i 1990), trenersku je otpočeo prije nešto manje od 30 godina u švajcarskom Friburgu, a predvodio je i Limož sa kojim je osvojio francusku titulu, Kup i Kup Radivoja Koraća, kao i Himki, Bešiktaš, kratko bio i selektor Bosne i Hercegovine.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.