Uozbiljite se, nemojte da učestvujete u predstavi koju režira Đukanović a plaća Ubović

1

Piše: Predrag Petović

Znate onaj vic o sličnosti između parenja mačaka i depeesovog patriotizma – ni manjeg načina, ni više dreke.

Preočigledno je, a baš se to ponekad ne da tako jasno vidjeti.

Preočigledno je dakle da DPS i njegove prelazne forme – SDP, SD, LP, DUA…, dižu ovoliku „dreku“, kao mačke u februaru, da bi skrenuli pažnju sa izbornog brodoloma od prije tri sedmice. Drugi razlog je da bi dobijanjem vanrednih izbora „zaustavili“ strmoglavi pad rejtinga njihove stranke. Odnosno, da se brojem mandata zapljunu, što bi rekla djeca, makar za naredne četiri godine. A na sljedećim izborima ko zna ko će biti u kojoj stranci. I ko će sve glasati iz Spuža.

Dakle, preko nekoliko portala u kojim radi jednak broj zaposlenih, preko jedne tobože javne televizije i jedne novinske odštampotine, s poznatim imenom, emituje se govor mržnje i dreka i želi stvoriti utisak o opasnoj ugroženosti države i hiljadama onih koji su spremni, uz džeparac i gorivo, da vitlaju barjakom za njen spas.

Providno je to. Znamo za jadac.

Jedino ko je ovdje ugrožen to je kriminal i njegov glavni pokrovitelj, čiju sliku sad ne nosite na transparentima nego možda poneki u novčaniku. Ali to nije naša briga i neka se DPS priga u onome što su radili tri decenije i biće sve više članova koji će istupiti kao bjelopoljska profesorica Balić.

A vi koji ste dobili mandat na izborima prije dvije godine upristojite se. Izglasajte izmjene Zakona o predsjedniku, da napokon dobijemo premijera koji će biti izraz i izborne volje i ozbiljnosti. Da nam premijer, kao najdugovječniji, ne bude zapamćen po kriminalu. Kao pretposljednji po političkoj i inoj neukosti. A još važeći po pubertetskoj nestalnosti i egzibicionizmu. Biće dva dana dreke po ulici, ali će se brzo dosaditi Uboviću da plaća patriote, benzin i barjake.

Ako to ne shvatate vi koji ste dobili 30. avgusta imaćete ozbiljnih problema.

Vidjeli ste šta je narod rekao na posljednjim izborima, posebno u Podgorici.

Nije teško zamisliti koliki je stvarni brodolom DPS – a i njegovih prirepaka, ako se ukalkuliše koliko je onih koji su i ovaj put morali da glasaju DPS i Vukovića, koliko je Luksemburžana i drugih uljeza u biračkom spisku. Vidjeli ste kako su glasači ošamarili URU, uprkos velikom zapošljavanju partijskih aparatčika u javnim preduzećima i kabinetu premijera. A tek SNP koji u cenzus gleda odozdo. Uzalud šest ministara.

Nemojte misliti da će narod zaboraviti da sve lošije živi i da je državna kasa sve zaduženija.

I tanko pismeni Miloš Obrenović je znao koliko se smije igrati sa narodnim raspoloženjem. Iako ste vi odreda duže boravili u školi, izgleda da mnogo manje kontate.

I pravite se da ste živi, politički. Kao SNP u Podgorici.

Ko pristane da učestvuje u providnoj i jeftinoj predstavi koju režira Đukanović a finansira Ubović, na sljedećim izborima će briljirati kao SNP na posljednjim.

1 Comment
  1. LOPOVI komentariše

    E CRNI NARODE. MILO I UBOVIĆ MILIONE, A VI GOLOGUZI
    IMATE LI NARODE I MALO MOZGA DA NE UČESTVUJETE U OVOJ PREDSTAVI
    JEFTO , DOBIO STAN, KREDIT, MILIONE , SVOJU BOLNICU OPREMIO, A MI SKAKUĆEMO PO ASFALTU
    UZASSSSSS
    STRAŠNOOOOO

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.