U Šavniku: Krivične zbog opstrukcije glasanja i ugrožavanja sigurnosti

1

Policija je u Šavniku podnijela pet krivičnih prijava zbog opstrukcije glasanja i ugrožavanja sigurnosti u Šavniku.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima podnešena je krivična prijava protiv S.A. (43) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo sprečavanje održavanja glasanja i krivično djelo uništavanje dokumenata o glasanju.

„S.A. je tokom održavanja lokalnih izbora na biračkom mjestu broj 14. Kruševice upotrebom olovke uništio ovjerene glasačke listiće na koji način je izvršio krivično djelo uništavanje dokumenta o glasanju, a što je za posljedicu imalo prekid glasanja na ovom glasačkom mjestu“, navodi se u saopštenju.

Policija je krvičnu prijavu podnijela i protiv D.B. (43) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo povreda prava glasanja.

„Koje je izvršio na način što je jednom građaninu onemogućio vršenja prava glasanja na biračkom mjestu broj 1, zgrada Opštine Šavnik. Osim toga ovom licu – D.B., R.Z. (56) i N.K. (28) se stavlja na teret krivično djelo sprečavanje održavanja glasanja, koje su izvršili na način što su donijeli odluku da prekinu dalji izborni proces i spriječe dalje održavanje glasanja, usled čega je glasanje na biračkom mjestu broj 1 prekinuto“, saopšteno je sinoć iz Uprave policije.

Policija je, kako se navodi u saopštenju, juče oko 16 sati u Šavniku spriječila sukob između dvije grupe lica.

„Brzom reakcijom policija je spriječila veći incident, a potom je izvršila pregled vozila koje je koristila jedna grupa lice, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto pet drvenih palica. Od četiri osobe su prikupljena obavještenja na okolnosti događaja o čemu je obaviješeten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, koji je naložio da se protiv S.A. (35) iz Nikšića podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti“, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali i da su njihovi službenici juče prilikom kontrole jednog vozila, pregledom tri lica koja su se u njemu nalazila, pronašli i oduzeli drvenu palicu, ručni sprej sa nadražujućim dejstvom i nož.

1 Comment
  1. Buki komentariše

    A dje cete na Šavnik s kombijem nesreće…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.