Crna Gora protiv zemlje košarke igra bitan meč za plasman na Svjetsko prvenstvo

0

Košarkaši Crne Gore su nakon utakmice i dugog puta iz Pardubica imali samo jedan trening, u nedjelju veče, pred večerašnji (19 sati) duel sa Litvanijom u četvrtom kolu grupe K druge runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ulog je veliki, jer će pobjednik doći bukvalno na milimetar od Mundobakseta.

Poslije jedne pobjede u veoma bitnoj i teškoj utakmici stiže nam Litvanija. Češkoj je bio važan meč kako bi ostala u trci za plasman na Svjetsko prvenstvo, a nama za miran san. Bila je jako iscrpljujuća utakmica, fizički posebno, kako smo i očekivali. Nakon toga put od 16 sati iz Pardubica. Akumulirao se neki umor i kod igrača i kod stručnog štaba. Zato je najvažnije bilo da se u nedjelju odmorimo, napravimo trening oporavka i koliko je to moguće spremimo sve za utakmicu protiv Litvanije“, prenio je zvanični sajt Košarkaškog saveza Crne Gore izjavu selektora Boška Radovića.

Još je neizvjestan nastup Kendrika Perija. Naturalizovani plejmejker ima povredu leđa, a veliki su napori da se osposobi za meč. Ipak na poziciji pleja će „crveni“ biti jači nego u Češkoj.

Nikola Ivanović će se priključiti večeras na treningu i biće na raspolaganju za utakmicu. Još uvijek ne znamo šta će biti sa Kendrikom Perijem. Naš fizioterapeut i doktor su radili čitavu noć na tome da ga osposobe. Vidjećemo do večeras, na treningu njegovo tačno stanje i hoće li moći da pomogne“, govorio je u nedjelju Radović.

Meč protiv zemlje košarke može biti sve samo ne lak.

Ulazimo u utakmicu sa favorizovanom ekipom Litvanije. Ne bih se složio da su doživjeli debakl od Francuske, bila je to utakmica dva super talentovana tima u kojoj Francuzi nijesu promašili šut i to je razlog te visoke razlike na kraju. Litvanci u bilo kom sastavu da dođu su favoriti, tako da je ovo sjajna prilika da odigramo dobru utakmicu, da damo maksimum naših mogućnosti i da probamo da ih iznenadimo“.

Crna Gora ima šest pobjeda, Litvanija je na sedam. Trijumfom bi Crna Gora bila vrlo blizu plasmana na SP, dok bi Litvanci osigurali prolaz. Zato je meč vrlo važan.

Ni pobjedom, ali ni ne daj bože porazom, nećemo ništa riješiti, sve ostaje za taj posljednji prozor koji će odlučivati. Ne bavimo se puno kalkulacijama, ali od ovog meča zavisi hoće li nam do kraja biti važna oba meča ili samo jedan. Idemo utakmicu po utakmicu. Rasterećeni nijesmo, uvijek postoji ta doza želje da se pobijedi utakmica, pred našom publikom jer imamo ozbiljnu podršku svih ovih godina. Nadam se da će tako biti i sjutra veče. Očekuje nas ozbiljna utakmica, protiv ozbiljne ekipe“, zaključio je Radović.

Utakmica Crna Gora – Litvanija na programu je od 19 časova. Vrata dvorane „Morača“ biće otvorena dva sata ranije, a ulaz je besplatan.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.