Vukčević po svaku cijenu hoće da spriječi primopredaju vlasti: Tvrdi da se nisu stekli zakonski uslovi za utvrđivanje konačnih rezultata izbora

0

Predsjednik Izborne komisije glavnog grada Veselin Vukčević poručio je članovima komisije da se nisu stekli zakonski uslovi za utvrđivanje konačnih rezultata lokalnih izbora u Podgorici održanih 23. oktobra.

Vukčević je u dopisu naveo i da zahtjev za sazivanje sjednice te komisije ne ispunjava uslove iz člana 11 stav 1 Poslovnika o radu komisije.

On je ponovio da bi protivpravno utvrđivanje konačnih rezultata izbora prije donošenja konačnih ili izvršnih odluka Ustavnog suda predstavljalo krivično djelo zloupotere službenog položaja iz člana 416 Krivičnog zakonika.

– Naime, navedenom odredbom je propisano da sjednicu Komsiije saziva i dnevni red predlaže predsjednik Komisije kada postoji potreba za radom Komisije, po sopstvenoj inicijativi ili na zahtjev najmanje tri člana stalnog sastava Komsije. Kako su zahtjev za sazivanje sjednice Komsije od 7. novembra potpisala samo dva od pet stalnih članova Komisije, dok su preostalih pet potpisnika opunomoćeni predstavnici podnosilaca izbornih lista, koji su u smislu člana 26 Zakona o izboru odbornika i poslanika, članovi proširenog sastava, jasno je da nijesu ispunjeni članovi iz Poslovnika za sazivanje sjednice – naveo je Vukčević.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.