Mandić pohvalio odgovorno i mudro poslovanje rukovodstva EPCG: Na vašem primjeru se vidi koliko je ljekovito da se često mijenjaju vlasti!

2

Predsjednik Nove srpske demokratije i lider Demokratskog fronta Andrija Mandić, osvrnuo se danas u svom izlaganju u Skupštini Crne Gore na dobre rezultate koje je ostvarila EPCG, od kada je izabrano novo rukovodstvo ove državne kompanije na čelu sa predsjednikom odbora direktora Milutinom Đukanovićem.

– Na primjeru EPCG najbolje se vidi koliko je ljekovito da se često mijenjaju vlasti. Nekadašnje poslovodstvo EPCG su bili obični izvršioci koji su dolazili iz tadašnje vlade i nisu imali dovoljan stepen slobode da donose odluke u skladu sa interesom same EPCG ili u skladu sa interesima građana Crne Gore. EPCG je vlasništvo građana Crne Gore i ono što je bilo za očekivati je da ona radi u interesu svih građana. Ona je nažalost radila u interesu jedne porodice i korumpiranih struktura koje su gledale da na svakom poslu ostvare neku ekstra dobit i kroz nezakonite radnje steknu enormne količine novca. Ja danas želim da odam priznanje današnjem rukovodstvu EPCG, njenom bordu direktora koji je usvojio jednu poslovnu politiku koja je dijametralno suprotna od ranijeg načina ponašanja – rekao je on.

Mandić ističe zasluge rukovodstva ove energetske kompanije, za to što građani nisu osjetili krizu i što je nađen način da se održe cijene električne energije, kao i da je na taj način rukovodstvo EPCG-a direktno uticalo na poboljšanje standarda građana.

– U vremenu kada je na berzi skakala cijena struje, EPCG nije ni za cent povećala cijenu električne energije, zato što su svjesni toga da su građani vlasnici njihovog preduzeća i da oni imaju posebnu odgovornost prema njima. Imali smo program „Evropa sad“ o kojem se priča ovih mjeseci i koji je pomogao građanima, ali prvenstveno zaposlenima, ali ovo što je uradila EPCG ne povećavajući cijene električne energije, nego držeći je da se plaća 43 evra po MWh je najveći doprinos koji je dala neka struktura svakom građaninu Crne Gore i zaposlenima i nezaposlenima. Da je EPCG povećala cijene i da se ponašala onako kako su se ponašali ovi koji usklađuju cijene za gorivo, građani bi plaćali hljeb 2,5 evra, morali bi sve ono što je vezano za električnu energiju da plaćaju mnogo skuplje i inflacija bi bila izuzetno velika – dodao je on.

Mandić smatra da, u slučaju, da je EPCG podigla cijenu električne energije, u Crnoj Gori bi došlo do potpunog urušavanja ekonomskog sistema.

– Svaki građanin koji je imao račun od 30 evra bi u tom slučaju plaćao 133 evre, a onaj koji je imao račun od 50 evra plaćao bi 222e, domaćinstva sa računom od 70 evra plaćali bi 310 evre, a oni od 100 evra bi plaćali 443 evra. Urušio bi se u potpunosti ekonomski sistem u Crnoj Gori da nije bilo jedne razumne, odgovorne kompanije koja treba da bude motor razvoja Crne Gore. Kao predsjednik Nove Srpske Demokratije i mi svi kao Demokratski Front, možemo da budemo ponosni na poslovnu politiku EPCG koja je pokazala da je društveno odgovorna i da je pomogla svakom građaninu – poručio je on.

Predsjednik Nove srpske demokratije imao je poruku i za današnje učesnike najavljenog protesta u Podgorici.

– Ljudi koji će danas protestovati moraju da znaju da je došlo vrijeme kada će se voditi računa o običnom građaninu, a da je sa vremenom tajkuna koji prave mini-hidroelektrane i koji imaju svoje banke završeno. Nema više te priče o „odbrani Crne Gore“ koja može da potre ove rezultate u elektroenergetskom sektoru. Pred nama je svijetla budućnost. Najvažnije je bilo da se obračunamo sa organizovanim kriminalom i korupcijom, a korupcije je bilo na svim nivoima. Najvažnije je one gramzive tipove koji su uzeli milijarde evra, a danas pozivaju vas siromašne koji nemate 5 evra u džepu i razmišljate ko će da vam napuni 20 evra goriva, da vas baš ti koji su vas opljačkali zloupotrijebe da dođu do neke nove milijarde – zaključio je Mandić.

 

2 Comments
  1. Lazar komentariše

    Kako nece poslovat kad nas ubise sa racunima spremam na plin stedim i 65e mi racun dodje, A onda sve koristim dodje mi 59? Ko je odjd lud?

  2. Komsija odozgo komentariše

    Ti Lazare.
    Da nije došao Militin Đukanović,koji ima znanje i petlju, ti bi sad plaćao struju kao da si u sred Njemačke.
    40 godina depesovci nijesu napravili ništa u proizvodnji, a kralo se iz EPCG šakačke.
    Sad kad je Milutin pokrenuo da se nešto radi , sad su lajave kučke našle da laju.Smeta im što se radi. Nike im smetalo kad se kralo, kad se davalo Pejoviću ,Acu, bracu. A tada je struja bila skuplja u CG nego na berzi.
    A sada je 10 puta skuplja na berzi, a vama ,bravu,ista ka prije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.