Stanišić (PZP): Todorović da vrati 60.000 evra bonusa u državnu kasu!

0

Nevjerovatna je činjenica da je bivšem izvršnom direktoru AirMontenegra Predragu Todoroviću isplaćeno 60.000 evra na ime bonusa za 2021. godinu, kada je ova kompanija ostvarila gubitak od 5,4 miliona evra i to sve uprkos 30 miliona koje im je dala Vlada Crne Gore, saopštio je predsjednik mladih PZP-a Boban Stanišić.

Stanišić je pozvao Todorovića da, nakon izuzetno loših rezultata kompanije i ostvarenog gubitka za vrijeme njegovog manadata, vrati 60.000 evra bonusa koji mu je isplaćen u državni budžet kako bi ta novčana sredstva bila usmjerena na one kojima je to stvarno potrebno

Kako je ocijenio, Todorović je jedan od brojnih “eksperata“ u bivšoj Vladi koji je uspio da naplati 14 mjeseci svog “rada“ sa nevjerovatnih 130.000 evra.

– On je kao “ekspert“ došao na preporuku bivšeg ministra finansija Milojka Spajića, pod parolom “vraćamo crnogorsku pamet iz svijeta“. Takva crnogorska pamet je uspjela da sebi obezbijedi basnoslovni ugovor sa mjesečnom zaradom od 4.400 evra i dodatnom mjesečnom naknadom za stan u iznosu od 1.000 evra. I ovako nerealna mjesečna primanja za crnogorske prilike nisu bila dovoljna gdinu Todoroviću, pa je u svom ugovoru dodao i bonus od 30.000 evra  pod uslovom da u roku od godinu dana od osnivanja započne sa obavljanjem komercijalne aktivnosti i dodatnih 30.000 evra ukoliko AirMontenegro u toku kalendarske godine preveze između 100.000 do 150.000 putnika – poručio je Stanišić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.