Radović: Česi imaju košarkaše koji su stalno zajedno, naš adut je odlična atmosfera

0

Košarkaška reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za drugi FIBA prozor u glavnoj rundi kvalifikacija za Mundobasket. Izabranici Boška Radovića, odmjeriće snage sa Češkom u gostima 11. novembra, a tri dana kasnije će ugostiti Litvaniju.

Crna Gora će u odnosu na prvi FIBA prozor i Evropsko prvenstvo biti slabija. Neće biti Marka Simonovića, neće biti Bojana Dubljevića, koji nisu dobili zeleno svijetlo od strane Čikaga, odnosno Valensije. U timu neće biti Petra Popovića i Fedora Žugića zbog problema sa povredama.

Protiv Češke, sigurno neće igrati Nikola Ivanović, ali postoje realni izgledi da bude u sastavu protv Litvanije. Uoči prozora koji slijedi, Litvanija ima skor 7-1, Francuska 6-2, Crna Gora 5-3, BiH i Mađarska 4-4, Češka 3-5.

Očekuju nas dvije veoma izazovne utakmice protiv Češke i Litvanije. Obje su ekipe veoma kvalitetne, uigrane. Nadam se da ćemo nastaviti u dobrom ritmu kao što smo igrali ove prethodne kvalifikacione utakmice i Evropsko prvenstvo i da ćemo odigrati dva dobra meča“, naglasio je Nemanja Radović, pa nastavio:

Ne bi trebalo da dođu igrači iz Evrolige, ali Česi imaju igrače koji su stalno u timu, prvenstveno iz domaćeg šampionata. Igraju na svom terenu i biće vrlo teško za nas. Nastojaćemo da se pripremimo i da tražimo našu šansu“.

Nemanja Radović je nastavio sa izlaganjem:

Imaju par igrača koji su okosnica tima i uvijek su tu jer ne igraju Evroligu, tako da su vrlo uigrani. Vjerujem da će biti dupke puna dvorana, pa će Česi imati veliki vjetar u leđa, ali i mi ćemo imati motiv da uz sve probleme koje imamo pokažemo koliko možemo i vrijedimo. Naš glavni adut uoči duela koji slijedi je odlična atomosfera, pozitivna energija koja se osjeća na svakom koraku i ogromna želja da stignemo do novog podviga”.

Na spisku selektora Radovića, uoči duela sa Češkom i Litvanijom, nalaze se: Nikola Ivanović, Kenrik Peri, Igor Drobnjak, Mašan Vrbica, Milutin Đukanović, Vladimir Mihailović, Zoran Vučeljić, Dino Radončić, Andrija Grbović, Bojan Tomašević, Radosav Spasojević, Aleksa Ilić, Nemanja Radović, Zoran Nikolić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.