Ko je Jevto Eraković: Ljekar-multimilioner koji mjesecima pokušava da se nametne kao lider DPS-a poslije odlaska Đukanovića

11

Potpredsjednik i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Eraković dr Jevto prvi je najavio današnji protest u Podgorici jer, kako je naveo, neće dozvoliti da anticrnogorska koalicija uništava budućnost zemlje. Ovaj “ljuti“ patriota je dodao i da “građani Crne Gore to neće ćutke gledati“. Eraković se poslednjih mjeseci posebno ističe u huškačkim izjavama koje obično prati sijanje mržnje prema političkim protivnicima, političkim predstavnicima srpskog naroda, SPC i zvaničnoj Srbiji. U tome prednjači čak i u odnosu na nekada prvog “jastreba“ DPS-a Predraga Boškovića, koji se u međuvremenu vidno povukao “u stranu“.

Eraković dr Jevto je nakon političkog brodoloma svoje lažne stranke na lokalnim izborima 23. oktobra osjetio momenat da preuzme inicijativu i nametne sebe kao novog lidera stranke. To nije prvi put da je Eraković iskazao ambiciju, posebno kada se ima u vidu situacija prije lokalnih izbora u Nikšiću prošle godine, kada je “izvisio“ za mjesto nosioca lokalne liste, a Đukanović odlučio da na čelo postavi Sanju Damjanović. Očigledno je da je prevejani Đukanović i sam osjetio kod dr Jevta ambiciju, kojoj realno nema mjesta, ali Erakoviću to ne predstavlja smetnju da započne frakcijašku borbu za prevlast u DPS-u. BORBA je već pisala da se iza današnjeg protesta u Podgorici, iza kojeg stoji DPS, krije politički obračun funkcionera te partije Jevta Erakovića i Ivana Vukovića za prevlast u stranci pred vanredni kongres koji je izvjestan.

Debakl Ivana Vukovića na izborima u Podgorici, a koji je već bio viđen za čelnu poziciji u DPS-u nakon izvjesnog povlačenja Mila Đukanovića, dao je krila Jevtu Erakoviću da krene u ofanzivu, pa je danima upravo on u Skupštini  bio najgrlatiji u odbrani lika i djela Mila Đukanovića i prvi pozvao na protest. Nakon što je Eraković najavio proteste, javio se i gubitnik Vuković sa istom porukom- da pozove građane u odbranu zaljuljane fotelje odlazećeg Đukanovića.

“Još u kampanji je bilo jasno da Vuković pravi otklon od politike DPS-a, a na loš rezultat je uticao i tihi bojkot funkcionera DPS-a kojima se nije svidjelo to što Vuković želi da se pozicionira kao novi lider DPS-a. Sve ovo što se sada dešava je gola borba unutar DPS-a, izneđu dvije struje. Jednu predvodi Jevto Eraković, a drugu Ivan Vuković. Međutim, ne treba podcijeniti ni treću struju-stare kadrove DPS-a, prevođene Duškom Markovićem i ostalim veteranima koji ne pozivaju na proteste već mudro ćute i čekaju svojih pet minuta”, kazali su naši izvori iz DPS-a.

Eraković dr Jevto je jedan od onih funkcionera kriminalne DPS koji teško može da sakrije enormno bogatstvo koje je stekao služeći neprikosnovenom šefu i bespogovorno ispunjavajući sve njegove naloge. Po našim izvorima, Eraković je vlasnik više nekretnina na Crnogorskom primorju, Podgorici i Beogradu, a godišnje zarađuje, i to samo na osnovu onoga što prijavljuje oko 100 000 evra i vozi skupocjene  automobile. Supruga Nela mu posjeduje ogrlice, narukvice i nakit vrijedan nekoliko desetina hiljada evra, bunde čija je cijena oko 15 000 evra, torbice od 5000 evra i više. Dakle, ovi po struci i uvjerenjima DPS “ljekari“ imaju milionski vrijednu imovinu, koja će morati biti podvrgnuta najavljenom Zakonu o porijeklu, što je takođe jedan od razloga zašto je dr Jevto toliko agilan u poslednje vrijeme kao “halabukač“ i sijač mržnje i podjela među građanima Crne Gore.

Nakon fijaska današnjeg protesta, nije isključeno da će Jevto dr Eraković dati izjavu poput one nakon propasti puča na Cetinju 4/5 septembra prošle godine, kada su DPS kriminalci pokušali da spriječe ustoličenje mitropolita Joanikija. Tom prilikom je Eraković hladno izjavio da “DPS nije organizator cetinjskog protesta, već su taj protest na svojim leđima, u svakom smislu, iznijeli građani Cetinja i oni koji su na Cetinje u ta dva dana došli“

U drugoj rečenici, Eraković je ipak tvrdio da je DPS podržao i učestvovao u mirnim protestima, jer je bilko jasno da je kolovođa pobune bio savjetnik Mila Đukanovića i dugogodišnji direktor Uprave policije Veselin Veljović

“DPS nije organizator cetinjskog protesta. Niti bismo se stidjeli, niti bi skrivali da jesmo. Ovaj protest na svojim leđima, u svakom smislu, iznijeli su građani Cetinja i oni koji su na Cetinje u ta dva dana došli“, kazao je Eraković u septembru prošle godine.

Za očekivati je da će “jastreb Jevto“ i danas poslijepodne ponoviti istu gubitničku priču i pokušati da sa sebe skine teret propasti ekstremističkog i antidržavnog protesta.

11 Comments
  1. Punisa komentariše

    Ima i Evropa SAD jednog ovakvog doktora punog političke ambicije bez pokrića…Dr Marko Stoiljkov iz Bara.Ne zna rečenicu sastavit ako nije napisana na papiru.

  2. зорки komentariše

    Druže, Evropa sad je puna takvih. Od Filipa Ivanovića koji je glasao za Nikolaidisa, preko lažljivog Milojka da bolesno ambicioznog Jakova.

  3. Q komentariše

    Samo se vi zaj…te mjesto da hapsite bagru kriminalaca čekte da o a hapsi vas,Draginja kad danas digne na noge cijelu Dobrotu neće biti dosta Bensedina da se to sredi a Jevto kad udjeli 300 mjesto200 grama parizera svi će eViva,eViva,eViva Egipat i faraon.

  4. Propast komentariše

    To je po..o obicni

  5. Drobo komentariše

    Jevto ce biti novi predsjednik DPS. Mudar, hrabar, odmjeren, elokventan, a ima i kooalicioni kapacitet. Inače, uživa veliku podršku u DPS, za razliku od Ivana Vukovica

    1. Ćelo komentariše

      Ajde ti Drobo malo oladi, da te ne premjestimo na vrh spiska.

      1. Drobo komentariše

        Povuci riječ, prijatelju!

  6. NK komentariše

    Ne mogu da vjerujem koje ste vi smeće od portala, i u profesionalnom i u ljudskom smislu. Ko god oće može da provjeri imovno stanje svakog funkcionera, podaci su javno dostupni na portalu Agencije za antikorupciju. To što pišete za Jefta tamo nema, što znači da lažete ko paščad. No obzirom ko vas čita, ne sumnjam da će vam vjerovati. A oće li sudija, e to ćemo da vidimo …

  7. Ćelo komentariše

    Ajde ti Drobo malo oladi, da te ne premjestimo na vrh spiska.

  8. Miki komentariše

    E moj Drobo uskoro će Jefto iz Spuža da se kandiduje za predsjednika DPS-a jer je to sasvim prirodno !!! Gotovo je sa DPS-om Drobo zar ti to još niko nije rekao?!

    1. Drobo komentariše

      Mozda je gotovo sa DPS, ali sa Jevtom nije! Ako treba formirace novu stranku sa koalicionim kapacitetom

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.