Andrija Nikolić: Prioritet povlačenje izmjena Zakona o predsjedniku, sjutrašnji protest je odbrana dostojanstva Crne Gore!

3

Demokratska partija socijalista (DPS) spremna je za kompromis, a prioritet je povlačenje izmjena Zakona o predsjedniku Crne Gore.

To je kazao na konferenciji za novinare u Skupštini Crne Gore poslanik DPS-a Andrija Nikolić.

On je rekao i da ukoliko izmjene Zakona o predsjedniku postanu sastavni dio pravnog poretka Crne Gore da je „poptuno besmisleno boraviti u institucijama“.

Nikolić je istakao da je ta partija pozvala na protest, planiran za sjutra ispred Skupštine zbog kršenja Ustava.

– Ovo je protest za odbranu dostojanstva Crne Gore i zaštitu njenih institucija i evropske budućnosti Crne Gore – rekao je poslanik DPS-a.

Nikolić je dodao i da je poziv predsjednice Skupštine Danijele Đurović na sastanak u srijedu o prevazilaženju političke i društvene krize u zemlji „zakasnio nekoliko sedmica, odnosno mjeseci“, ali je i najavio da će predstavnik DPS-a biti na tom sastanku.

– Politički dogovor ne dolazi preko noći, potrebna je šira akcija, i zavisiće od spremnosti parlamentarne većine. Ukoliko parlamentarna većina ostane pri ovom zakonu, sve gubi smisao. Niko nije najavio da će povući potpise i izgleda da će nastaviti sa rušenjem institucija kojih su sada čuvari. Riječ je o nasilnoj pravnoj akciji – rekao je on.

On je kazao i da je većina institucija u državi u v.d. stanju.

Nikolić je istakao i da je cilj DPS-a da se stane „na kraj pravnom nasilju“, kao i da žele da pruže ruku drugoj strani.

– Postoje adrese u regionu koje žele da zastanemo na putu evropskih integracija – zaključio je Nikolić.

3 Comments
  1. Komsija odozgo komentariše

    Sjupštinski arlekin, cirkuski imitator Mila Djukanovića. Zanoravlja slovo r i krši prste, a iskovriježi kao šef mu. Slika i prilika pravog MNE izmećara

    1. Arsenije komentariše

      Ti ces vazda bit anonimni komentar koji prezi iza coska , da nekome nesto napise pod pseudonimom .. ne valja ti rabota moj dobri😃

  2. Sloboda komentariše

    Prosrpske stranke moraju aktivno da se ukljuce i sprecavaju vrijedjanje, diskriminaciju i omalovazavanje Srba. Diskriminacija je vidljiva od skupstinske govornice gdje poslanica SDP bez posledica negira postojanje Srba u CG i zahtjeva da se oni moraju predstavljati pogrdnim i ponizavajucim nazivom – posrbice, do portala milovih partija gdje se najprizemnije vrijedjaju Srbi.
    Treba da postoji sluzba koja ce prikupljati podatke o diskriminaciji Srba i podnositi krivicne prijave i obavjestavati zapadne ambasade o diskriminaciji koju trpe Srbi. Zapad mora da bude upucen u to da je u CG na nivou statisticke greske broj Srba u drzavnoj upravi. Da skoro i nema sudija, tuzilaca, rukovodioca sluzbe bezbjednosti, vojske ….da se pise kao Srbin. A predhodno je poznato da su vrsena prepoznavanja po terenu u cilju eliminacije Srba.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.