Putin: Oko 50.000 mobilisanih učestvuje u borbenim dejstvima u Ukrajini

0

Vladimir Putin izjavio je da se u zoni specijalne operacije u Ukrajini nalazi oko 80 hiljada mobilisanih, od kojih oko 50 hiljada učestvuje u borbenim dejstivima.

– Sada imamo oko 50 hiljada u borbenim jedinicama, ali ostali još ne učestvuju u borbenim dejstvima. Oko 80 hiljada mobilisanih je raspoređeno u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini, a ostali su na poligonima (za obuku) – rekao je Putin, prenosi agencija Interfaks.

Ruski predsjednik je pozvao vlasti na svim nivoima da obrate pažnju na sve mobilisane, gde god da se oni nalaze – i na poligonima i u zoni sukoba.
Tokom razgovora sa gubernatorom Tverske oblasti Vladimir Putin je obećao da će lično razgovarati sa Rusima o mjerama podrške mobilisanim.
Šef regiona je na radnom sastanku sa predsjednikom, između ostalog, govorio i o isplatama mobilisanim. Predsjednik je tome posvetio posebnu pažnju i napomenuo da je potrebna direktna komunicirati sa ljudima na ovu temu.
– Svakako ću se i ja sresti sa ljudima i o tome razgovarati, kako bih čuo njih, kako bih dobio povratnu informaciju – rekao je on.
Putin je takođe zatražio od Igora Rudenjog da sumira iskustvo Tverske oblasti u podršci mobilisanim. Pored toga, naglasio je da je važno prikupiti „niz materijala i pitanja koja treba rešiti“, kao i da se iznesu predlozi u vezi sa tim. Gubernator je u odgovoru uvjerio da će svi nalozi biti ispunjeni.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu ranije je potvrdio da je u okviru mjera delimične mobilizacije koje su okončane 29. oktobra pozvano oko 300.000 ljudi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.