EKSKLUZIVNO: ANB prisluškivala Ivana Vukovića i pojedine tužioce? (FOTO)

6

Agencija za nacionalnu bezbjednost je prisluškivala potpredsjednika DPS-a Ivana Vukovića dok je obavljao funkciju gradonačelnika Podgorice, ekskluzivno saznje BORBA.

Na osnovu dijela šeme za prisluškivanje, koju ovom prilikom objavljujemo, vidi se da je ANB-a prisluškivao nekadašnjeg prvog čovjeka Glavnog grada, što implicira da isti nije uživao veliko povjerenje Mila Đukanovića i njegovog bliskog okruženja koje je u tom periodu držalo pod kontrolom ANB.

Ova informacija samo potvrđuje rasulo u kojem se nalazi DPS i koliko nepovjerenje vlada između dvije struje unutar partije koje imaju različite poglede na buduće djelovanje, nakon sve izvjesnijeg političkog povlačenja Mila Đukanovića.

Kao što se može vidjeti na šemi, prislušni uređaji su postavljeni u zgradi gradonačelnika Podgorice koja se nalazi u Njegoševoj ulici broj 13.

Osim u zgradi u kojoj je radio bivši gradonačelnik Podgorice, ANB je prislušne uređaje postavio i u zgradi Državne revizorske institucije koja je smještena u Ulici Novaka Miloševa bb, kao i u zgradi Vrhovnog državnog tužilaštva.

Prislušni uređaji u zgradi VDT-a samo potvrđuje stepen kolaboracije pojedinih službenika ANB-a sa organizovanim kriminalnim grupama, što uostalom potvrđuje i hapšenje dugogodišnjem agenta tajne policije Petra Lazovića koji se sumnjiči da je bio pripadnik tzv. kavačkog klana.

Dio šeme postavljenih prislušnih uređaja

 

Pretpostavljamo da su prislušni uređaju u zgradama gradonačelnika Glavnog grada, DRI-ija i VDT-a postavljeni za vrijeme dok je ANB-om rukovodio Dejan Peruničić.

Prema nezvaničnim informacijama, sa prisluškivanjem ove tri institucije nastavile su i strukture nakon 30. avgusta 2020. godine.

Na osnovu istih izvora, prisluškivanje je rađeno tokom 2021. godine,  a da li se u pomenutim zgradama još uvijek nalaze prislušni uređaji morali bi da utvrde nadležni organi.

Protiv Peruničića se vodi postupak zbog prisluškivanja Katnića

Protiv bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Peruničića vodi se sudski postupak zbog prisluškivanja bivšeg Glavnog specijalnog tužilaštva Milivoja Katnića u čijem je kabinetu pronađen prislušni uređaj.

Peruničić je najprije uhapšen, pa potom pušten da se brani sa slobode.

Takođe, bivši direktor ANB-a Dejan Vukšić je podnio krivičnu prijavu protiv svog prethodnika Dejana Peruničića zbog protivzakonitog prisluškivanja političkih ličnosti i novinara.

ANB godinama prisluškuje lidere DF-a Andriju Mandića i Milana Kneževića

Agencija za nacionalnu bzebjednost prisluškuje od 2015. godine lidere DF-a Andriju Mandića i Milana Kneževića, saopštio je nedavno predsjednik DNP-a Milan Knežević gostujući u jutarnjem programu na TV Prva.

Kako je istakao, prisluškivanje se nastavilo i nakon razvlašćivanja DPS-a na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine.

On je pokazao tajni dokument kojim je dokazao svoje tvrdnje.

 

6 Comments
  1. Dekson komentariše

    Ja mislim Ivan Vuković kad je saznao da ga Milo prosluškuje nije se ni malo uvrijedio. Čak je i rekao da treba da ga prosluškuje da bi Veliki Gazda bio siguran u njega. Hahahahahaahhaahahha.

  2. Bitange komentariše

    Je li to ta ekslkliziva najavljena za 20 časova?

  3. Mastriht komentariše

    I šta sada sa tim ? Je li to ono ekskluzivno i bombastično što od jutros najavljujete ? Ja sam mislio da će nakon što TO NEŠTO objavite uhapsiti pola države. Čuj, prisluškivali.

  4. Bokelj komentariše

    U Crnoj Gori niti jedna vijest, koliko god bila bombastična, više ne može poprimiti epitet afere obzirom koliko nam se do sada toga nataložilo. Afera Watergate u Americi, prisluškivanje opozicionih političara od strane administracije predsjednika Niksona, za posledicu je imala ostavku Niksona. Čak je i seks afera predsjednika Klintona sa Monikom Levinski umalo dovela do smjene predsjednika, samo par glasova ga je spasilo smjene. U Crnoj Gori seks afera Moldavke S.Č. dovela je do cirkuske predstave u kojoj su pojedinci ponijeli titulu mačo muškaraca. Dakle, za razliku od pravno uređenih država u svijetu, Crna Gora je cirkus, ne pod šatrom, već pod otvorenim nebom. U takvom cirkusu ni transport cigareta brzim gliserima preko Jadrana, bez ikakvih carinskih papira, nije šverc nego regularan tranzit.

  5. Q komentariše

    #medojesveupravu#

  6. Zeljko komentariše

    Jevta za predsjednika DPS!!! Vukovic je imao šansu, ali je ubjedljivo izgubio izbore

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.