Umjesto prisustva na Komitskom, očajnik Đukanović pobjegao u Egipat na Klimatski samit

0

piše: Vladimir Vukićević, kolumnista BORBE

Petnaest punih dana je prošlo od Đukanovićevog političkog brodoloma na lokalnim izborima, a on nijednom riječju nije to ni komentarisao. Nije se čak ni zahvalio preostalim glasačima koji su njegovoj listi dali podršku 23. oktobra, što je elementarni ljudski i politički red. Otišao je i korak dalje u kukavičluku: zakazao je protestni skup na samo jednu temu- čuvanja svoje zaljuljane fotelje i južnog dijela leđa, ali je i od njega pobjegao, jer se sjutra neće pojaviti i pozdraviti svoje okupljene, preostale obožavaoce.

Kao i mnogo puta do sada u protekle dvije godine, Đukanović i njegova lažna stranka nisu imali hrabrosti da stanu iza organizacije protesta, već su se sakrili iza fantomskih “građanskih organizacija“, kako bi u slučaju očekivanog fijaska poručili- biće bolje, biće više ljudi kada mi stanemo formalno izaokupljanja. To je Đukanović već i govorio nekoliko puta ranije, kada je na sličnim skupovima bilo nekoliko desetina pristalica. Znali smo da jedna lažna stranka, kao višedecenijska produžena politička ruka mafije i njen šef, kao “politički pokrovitelj šverca cigareta i kokaina“, nemaju ni političke kondicije ni znanja, a ni elementarnog morala, da budu u opoziciji.

To stanje ih je dovelo u jednu bezizlaznu situaciju, u jedno bauljanje i tumaranje Crnom Gorom, koje već pune dvije godine prati ustaški folklor, sijanje mržnje i podjela, psovanje “četničkih i srpskih majki“, paljenje guma, pucanje za sada samo u nebo, napade na policiju i ustavni, demokratski poredak. Čim su se zaljuljale fotelje, izgubile privilegije moći i vlasti, čim je došlo do hapšenja nekoliko vedeta DPS pljačkaškog režima, a u najavi je i Zakon o porijeklu imovine, čim se obruč oslobođenog tužilaštva i demokratske javnosti sve više steže, Đukanović i njegovi političko-medijski sateliti opet izlivaju svoj otrov, svakodnevno zagađujući javni i politički prostor. Opet se jure neprijatelji države, velikorspski i velikoruski plaćenici, opet ista ustajala priča i retorika. Destrukcija ljudskih i političkih očajnika više ne može da ugrozi državu, jer nemaju podršku ogromne većine građana, ali poručuju da ih ipak i dalje- ima. I znamo da ih ima, znamo da ima nekoliko stotina Đukanovićevih novobogataša i tajkuna koji moraju doći na red i biti pozvani na krivično-pravnu odgovornost.

I bio bi red da se svi oni pojave sjutra na platou ispred Skupštine, jer je istinita poruka sa plakata za sjutrašnji protest: niko više nema prava da ćuti. A Đukanovića, koji je umjesto prisustva na Komitskom, pobjegao u Egipat na Klimatski samit, morali bi u “opravdanom odsustvu“ da zamijene ubovići, ivanovići, medenice, gvozdenovići, obrate se preostalim Đukanovićevim obožavaocima i objasne im zašto je njihov odlazeći vođa opljačkano blago posijao po bjelosvjestkim poreskim rajevima, i umjesto u Zeti i Pljevljima, ulagao tamo “gdje je porez niži“.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.