Slobodan iz slobodnog udarca spasio Partizan u Bačkoj Topoli

0

Fudbaleri Partizana savladali su TSC (3:2) u poslednjem meču 18. kola Superlige Srbije.

U četvrtak skoro tužbalica što je izostala pobjeda nad Slovačkom u Ligi konfrencija, u nedjelju radosnica što je jedna takva ostvarena. Pjevaju Grobari na kraju stresne sedmice, kako povodom ovjere još jednog proljeća u Evropi, tako i zbog trijumfa u „evropskoj“ utakmici, kakvom ju je krstio Gordan Petrić.

U jednom od najzanimljivijih mečeva kompletne sezone u Mozzart Bet Superligi odoru heroja obukao je Slobodan Urošević. Partizanov Supermen najprije je „pobijedio“ Bibrasa Natha kad ga je privolio da mu prepusti izvođenje slobodnog udarca sa pozicije odakle uglavnom šutuira Izraleac, potom i TSC, jer je hicem karakterističnim za brazilske majstore prokrčio put Parnom valjku ka slavlju u susretu emotivnih lomova.

TSC je najprije imao prednost, pred kraj bod, a na kraju nije dobio koliko je zaslužio, jer nije imao pojedinca kakav je Slobodan Urošević. Sposobnog da jednim udarcem riješi utakmicu, odvoji sastav Gordana Petrića od TSC-a (sad je razlika četiri boda) i ostavi crno-bijelima kakvu-takvu nadu da može da stigne Crvenu zvezdu, koja mu bježi sedam bodova.

Dva lica je pokazao Partizan u Bačkoj Topoli. U prvom je bio umoran, trom, paničio i gubio lopte u rizičnim zonama, a podatak da je primio gol već iz prvog napada TSC ilustruje da nije bio dovoljno koncentrisan. Možda i nenaviknut na još jednu promjenu formacije, jer je Petrić vratio stil sa trojicom štopera, prvi put u karijeri promovisao Mihajla Ilića u startera i bez obzira što je talentovani defanzivac izgledao pristojno, njegove starije kolege Igor Vujačić i Siniša Saničanin „zvali“ su protivnika. Upravo lopta između njih dvojice inicirala je početni napad domaćina, mogao je da ga okonča Ifet Đakovac, na kraju je odložio je Petra Ratkova, a momak koji je do prije godinu i po dana igrao prvoligaškii fudbal lako matirao Popovića.

Sa dodatnim prtljagom na leđima crno-bijeli su izgledali ubijeni u pojam. Do sredine terena i nekako, ka kaznenom prostoru rivala nikako. Potpuno odsječeni Rikardo Gomeš i u kavez TSC-a stavljen Natho – tako da nije mogao da primi loptu u omiljenoj zoni – samo su pojačavali utisak o nemoći i tjerali Grobare da rangiraju ovaj meč u rangu onih u Nišu, Kragujevcu ili na „Karađorđu“. I onda, ni iz čega, poslije akcije Danila Pantića i povratne lopte afričkog špica, Izraelac je udahnuo život gostima i utakmicu vratio na početak.

Baš kao što se i Petrić vratio korjenima. Čim je počelo drugo poluvrijeme trener Partizana je pribjegao promjeni formacije (žrtvovao Ilića, ali i Pantića, uveo Baždara i Meniga) i mic po mic viceprvak je dolazio do igre kakvu je prikazivao poslednjih mjeseci. Smirio se, pomjerio linije tima, približio golu, postao opasniji, nametnuo se i dočekao poklon dotad odličnog Đakovca. Nesmotreno dodavanje Siniši Saničaninu za tek drugi gol štopera otkako je stigao iz Vojvodine.

Još tad se činilo da je Partizan završio posao, međutim, morao je da sačeka Uroševića, jer je TSC pokazao da je opravdano treći klub Srbije i da ravnopravno konkuriše za izlazak na međunarodnu scenu. Razlozi su višestruki: igra napadački, deluje stabilno, spreman je da čita rivala i ukoči ga tamo gde je najjači, što je pokazao i na stadionu „Rajko Mitić“, ali i u oba susreta sa Partizanom.

Lazetićev tim je imao energiju, smisao za kombinatoriku, upornog Miloša Cvetkovića, spretnog rezervistu Martina Mirčevskog spremnog da izjednači, držao je i crno-bijele u šaci, imao i bod u ruci, ali nije imao igrača kakav je Slobodan Urošević.

Junaka!

TSC – PARTIZAN 2:3 (1:1)

Stadion u Bačkoj Topoli. Sudija: Aleksandar Živković. Strijelci: Ratkov 2, Mirčevski 80. za TSC, a Natho 42, Saničanin 70. i Urošević 86. za Partizan. Žuti kartoni: Pantić (Partizan)

TSC (4-3-3): V. Ilić – Cvetković, Antonić, Stojković (od 77. Tomanović), Petrović – Stojić, Kuveljić (od 77. Milosavljević), Đakovac – Jovanović (od 70. Mirčevski), L. Ilić, Ratkov (od 70. Vukić).

PARTIZAN (3-4-2-1): Popović – Ilić (od 46. Baždar), Vujačić, Saničanin – Živković, Fejsa, Natho (od 88. Traore), Urošević – Pantić (od 46. Menig), Dijabate – Rikardo (od 88. Pavlović).

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.